Degas: Passion for Perfection

Degas: Passion for Perfection Arts in Cinema

David Bickerstaff
85 min.

Deze film neemt ons mee naar het Fitzwilliam Museum in Cambridge, waarvan de grote collectie van Degas' werk het meest representatief is van heel Groot Brittannië. Met exclusieve toegang om zeldzame en diverse werken te bekijken, vertelt deze film het fascinerende verhaal van Degas' drang naar perfectie door het experimenteren met nieuwe technieken en het bestuderen van meesters uit het verleden. Soms gefrustreerd door zijn eigen falen, werd Degas geconsumeerd door obsessieve principes en verslechterende ogen, maar zijn vastberadenheid om het alledaagse leven vast te leggen was merkbaar in al zijn werk.

Omdat hij nooit volledig tevreden was werden veel van Degas' tekeningen en sculpturen privé bewaard tijdens zijn leven, maar na grondig onderzoek kunnen deze werken gezien worden als sommige van zijn meest prachtig gedetailleerde en expressieve werken in de moderne tijd. Door gebruik te maken van geschreven verklaringen van vrienden en de brieven van Degas zelf, onthult deze film de complexere waarheid achter een van de meest invloedrijke Franse kunstenaars van de late 19e eeuw en dient het als een exploratie van het complexe werken van het artistieke brein van Degas.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

ARTS IN CINEMA
Terug op ons witte doek: Arts in Cinema!
Vanaf juli vertoont Gigant weer een prachtige serie kunstdocumentaires. 
We zweven langs internationale top-exposities, duiken in biografieën en bieden, direct vanuit musea, exclusieve beelden achter de schermen. Ontdek en ga mee op een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. 

Water Lilies of Monet - The magic of water and Light
18 augustus

Degas: Passion for Perfection
19 augustus  

Tintoretto: A Rebel in Venice
24 & 28 juli, 21 augustus

Young Picasso
28, 29 & 31 juli, 25 augustus

Klimt & Schiele: Eros and Psyche 
4, 5, 7 & 26 augustus

Renoir, Revered and Reviled 
11, 12, 14 & 28 augustus

Degas: Passion for Perfection

Tijden & Tickets