De slag om het vrouwenhart

De slag om het vrouwenhart Nabespreking met regisseur Hella de Jonge & Prof. Dr. Angela Maas, geleid door Freek de Jonge

Hella de Jonge
60 min.

Ooit wees Aletta Jacobs op de fysieke verschillen tussen man en vrouw. 100 jaar later blijkt dat de diagnose en therapie bij hartfalen bij de vrouw nog steeds is gebaseerd op onderzoek bij mannen. De slag om het vrouwenhart gaat specifiek in op wat de gevolgen van deze eenzijdige benadering kunnen zijn voor een vrouw met een hartprobleem. Aan de hand van gesprekken met ervaringsdeskundigen en hartspecialisten probeert Hella de Jonge een weg te vinden naar een noodzakelijke cultuuromslag in een door mannen gedomineerd gebied. Het aangrijpende verhaal van Kitty Trepels-van Mil vormt een rode draad door deze urgente documentaire.

Na afloop zijn Hella de Jonge en Prof.dr. Angela Maas aanwezig om vragen uit het publiek te beantwoorden met Freek de Jonge als gespreksleider.

Kaarten voor deze voorstelling kosten €7,50. Er is geen Vriendenprijs of andere kortingsactie mogelijk voor deze voorstelling.

De slag om het vrouwenhart

Tijden & Tickets