Daymohk

Daymohk 3 x Dans in GIGANT

Filmticket - Normaal CJP
€ 5,00

Filmticket - Kinderen t/m 13 jaar
€ 5,00

Filmticket - Normaal Biebpas
€ 8,00

Filmticket - Normaal
€ 9,50

Masha Novikova
85 min.

In de documentaire Daymohk - Het land van de voorouders vertelt regisseur Masha Novikova (Drie Kameraden en Zoete rook van het vaderland) het verhaal van de Tsjetsjeense sterdanser en choreograaf Ramzan Achmadov en zijn dansgroep Daymohk. Ramzan en de groep hebben onderdak gekregen bij de huidige president van Tsjetsjenië, Kadyrov. De dreiging voor het opheffen van Daymohk en daarmee het uitsterven van de eeuwenoude volksdans zijn voorlopig even voorbij. Maar het offer is groot. Niet alleen heeft Ramzan zijn dochter Aminat moeten afstaan aan Kadyrov, die haar zijn derde echtgenoot maakte, ook de jonge dansers van de groep zijn privébezit van de president geworden. In een poging de traditie van zijn land te redden, moet Ramzan afstaan wat hem het meest dierbaar is.


 

3 x Dans in GIGANT

De documentaire Daymohk is onderdeel van 3 x Dans in GIGANT. Een drieluik met als thema 'dans'.

  • Op 2 februari dansen Patricia van Deutekom en Marijn van der Sande in Nachthexen IV: Battre. Een ruige dans van choreograaf Jens van Daele, op spannende livemuziek van Greg Smith en Richard van Kruysdijk. 
  • Op 29 maart danst Dance Company Spring haar tweede voorstelling Puur in de stijlen: modern, neo-klassiek en modernjazz van verschillende choreografen, onder artistieke leiding van Nelke van der Gaag.
Daymohk
Daymohk
Daymohk
Daymohk

Tijden & Tickets

zondag 1 maart