Dag van de Korte Film

Dag van de Korte Film Tip! Op de kortste dag van het jaar de beste korte films van eigen bodem

Sverre Freddriksen, Marit Weerheijm, Isabel Lamberti, Floor Adams en Thessa Meijer
86 min.

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we De Dag van de Korte Film. Met een speciaal samengesteld filmprogramma wordt het publiek in de Nederlandse filmtheaters getrakteerd op de beste korte films van eigen bodem, zoals Human Nature, waarin mens en dier van plaats wisselen, en The Walking Fish, over een zeewezen dat mens wordt.

De korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Ook is het dé plek waar jong filmtalent zich als eerste aandient. Om in Europa meer aandacht te geven aan korte films vieren we al een paar jaar de Europese Dag van de Korte Film, op de kortste dag van het jaar, 21 december.

 

PROGRAMMA:
Human Nature
Als je de rollen van mensen en dieren eens omdraait, kom je in een wereld waarin dieren met hun huismensjes naar de mensenarts gaan. En besef je pas goed hoe merkwaardig wij omgaan met dieren.
Wereldpremiere Toronto International Film Festival 2019 Nominatie Gouden Kalf voor Beste Korte Film 2019 - (2019, 2’) Regie: Sverre Fredriksen, scenario: Britt Snel, productie: Family Affair Films

En Route
Wanneer Inay (9) samen met haar broertje mee op pad moet met haar vader, doet ze er alles aan om de route te vertragen. Ze weet namelijk dat als ze te laat komt, ze beloond zal worden met een lading zoete toetjes.
Première NFF, Gouden Kalf voor Beste Korte Film 2019 - (2019, 11’) Scenario en regie: Marit Weerheijm, productie: Room for Film

Vader
VADER onderzoekt de relatie tussen een vader en zijn bijna volwassen zoon, die hij al bijna zes jaar niet meer heeft gezien. Vader Bob neemt Shakur mee op een roadtrip om hun band te versterken. Tussendoor belt hij met zijn vriendin om te kunnen reflecteren op het verleden.
Wereldpremière: Locarno Film Festival Nominatie Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire 2019 - (2019, 24’) Scenario en regie: Isabel Lamberti, productie: IJswater Films

Mind My Mind
Wanneer je vertrouwt op sociale scripts om de sociale wereld te overleven, is het niet eenvoudig om van het script af te wijken. Vooral als je geobsedeerd bent door Duitse duikbommenwerpers en gewoon een meisje wilt daten.
Mind My Mind werd al diverse malen bekroond op internationale festivals en ontving oa de publieksprijzen op Go Short en Anima. Floor Adams werd op het Tribeca Film Festival genomineerd voor Best Animated Short.
(2019, 30’) Scenario en regie: Floor Adams, productie: CinéTé Filmproduktie, Fabrique Fantastique en Curious Wolf

The Walking Fish
Een ambitieuze amfibievis wil de mensenwereld ontdekken. Haar verlangen is zo sterk, dat ze transformeert in een mens. Maar zelfs als jonge vrouw blijft ze streven naar meer. Zal ze ooit tevreden zijn?
Nominatie VEVAM Go Short Award 2019 Nominatie Gouden Kalf voor Beste Korte Film 2019 Oscarinzending Nederland Korte Film - (2019, 19’) Scenario en regie: Thessa Meijer, productie: HALAL Pictures

The Walking Fish
En Route
Mind My Mind

Tijden & Tickets