Crime + Punishment

Crime + Punishment Movies That Matter: Films voor en over de rechten van de mens

Stephen Maing
112 min.

Spannende en onthullende klokkenluidersdocu, waarin twaalf dappere politieagenten van de New York Police Department de krachten bundelen en het opnemen tegen hun bazen. Ze klagen het departement aan wegens corruptie, onrechtmatige arrestaties en etnisch profileren.

Hoewel het halen van arrestatiequota in 2010 werd verboden, is het binnen het NYPD nog steeds de norm dat politieagenten voldoen aan het binnenhalen van ‘voldoende’ arrestaties. Zo kan het bestaan dat agenten zich schuldig maken aan het arresteren van allerlei onschuldige mensen, vaak gepaard gaand met etnisch profileren en geweld. Wie niet meewerkt dreigt zijn baan te verliezen.

Twaalf agenten stellen alles in de waagschaal om de misstanden binnen het departement aan het licht te brengen. Dat gaat ze natuurlijk niet makkelijk af. Ze worden dwarsgezeten en gepest, en promoties blijven uit. Toch zetten ze door en lukt het ze om aandacht te krijgen voor hun zaak. Uiteindelijk komt er een corruptieschandaal binnen de politie aan het licht en worden drie hooggeplaatste functionarissen gearresteerd. Maar daarmee is de strijd voor de klokkenluiders nog niet gestreden. 

Meer info: crimeandpunishmentdoc.com

________________________________

Oud politieman Roelof Oudman aanwezig bij Crime+Punishment.
Op 19 november is oud politieman Roelof Oudman aanwezig. Vanuit zijn deskundigheid en ervaring met het politiewerk verzorgt hij de inleiding en het nagesprek. 

________________________________

OVER MOVIES THAT MATTER
Als spin-off van het jaarlijkse Movies That Matter-festival toert een selectie van deze films door zeventien steden in heel Nederland. Ook Gigant presenteert eens per maand op dinsdag een festivalfavouriet of een nog niet in Nederland vertoonde documentaire of speelfilm in het kader van Movies That Matter.

Samen met de lokale werkgroep van Amnesty Apeldoorn organiseren wij bij deze films een verdiepings-programma in de vorm van een inleiding of interview met gasten uit binnen- en buitenland. Dit FILM EXTRA programma wordt u zonder extra kosten op uw filmkaartje aangeboden.

Andere films in onze Movies That Matter serie:
 8 okt ·The Feminister
19 nov Crime + Punishment
10 dec The Miseducation of Cameron Post
 7 jan · Ghost Fleet

Kijk voor meer informatie over Movies that Matter, het festival of "On tour" op www.moviesthatmatter.nl
 
Crime + Punishment
Crime + Punishment

Tijden & Tickets