Collective

Collective Explosieve politieke thriller over een corrupt zorgsysteem in een disfunctionele staat. Winnaar van de Camera Justitia in de Movies That Matter competitie!

Filmticket - Normaal CJP
€ 5,00

Filmticket - Kinderen t/m 13 jaar
€ 5,00

Filmticket - Normaal Biebpas
€ 8,00

Filmticket - Normaal
€ 9,50

Alexander Nanau
109 min.

Op 30 oktober 2015 brak er in nachtclub Colectiv in Boekarest een grote brand uit. Het werd een van de grootste rampen uit de recente Roemeense geschiedenis, met aanvankelijk 27 doden en 180 gewonden. Binnen enkele dagen braken felle protesten uit, die leidden tot het aftreden van de sociaaldemocratische regering.

Regisseur Alexander Nanau volgt een aantal hoofdrolspelers in de nasleep van de ramp, vanaf het moment waarop bekend wordt dat 37 van de gewonden zijn gestorven aan bacteriële infecties in lokale ziekenhuizen. Hij spreekt met journalisten van een nationale krant, die ontdekken dat de ziekenhuizen sterk verdunde desinfectans gebruikten, met de minister van Volksgezondheid in de tijdelijke technocratische regering en met de slachtoffers van een corrupt zorgsysteem in een disfunctionele staat. Nanau schuwt sensatie en houdt zich afzijdig van al te grote emoties die het verhaal omringen. Desalniettemin toont hij nauwgezet en op indringende wijze het gezicht van de corruptie die zijn land aantast.

 

------------

“Extreem sober uitgevoerd maar inhoudelijk verpletterend. Collective gaat specifiek over Roemenië, maar impliceert een wereldwijde crisis.” - ★★★★★ VPRO Cinema

“Adembenemende documentaire. Collectiv kan zich meten met het beste van de Roemeense New Wave, alleen is het geen speelfilm maar een échte documentaire.” - ★★★★★ Volkskrant

“Het is alsof Alexander Nanau voortdurend op het juiste moment op de juiste plek was.” - ★★★★ Trouw

“Kettingreactie van onverschilligheid en corruptie. Collectiv behoort tot het beste wat documentaire onderzoeksjournalistiek te bieden heeft.” -  ★★★★ NRC  

“De documentaire Collective kan bogen op een van de meest indrukwekkende openingssalvo’s van het filmjaar. Nanau grijpt er effectief de aandacht van de kijker mee, en laat die vervolgens dik anderhalf uur niet meer los.” - Parool

“Docu Collective moet je gezien hebben om het te geloven.” - AD

“Collective laat de kijker van de ene verbijstering in de andere vallen.” - Filmkrant

- - - - - - - - - - - - - - - - - - 

JOUW BEZOEK AAN GIGANT

GIGANT volgt de protocollen van het RIVM en NVBF (brancheorganisatie voor alle bioscopen en filmtheaters) en zet alles op alles om de veiligheid van iedereen te waarborgen. Dat betekent dat slechts een beperkt aantal bezoekers kan worden toegelaten tot onze filmzalen, de popzaal, het StadsOase en het café. 

Enkele stoelen & Duo-seats
In onze filmzalen, hebben we een beperkte capaciteit. Er zijn enkele stoelen beschikbaar en per 1 juli hebben wij in onze zalen ook duo-seats. Zo kunt u samen met uw partner of huisgenoot, naast elkaar, een film kijken in GIGANT.
Per zaal is er een beperkt aantal duo-seats beschikbaar. Deze plaatsen kunnen niet van tevoren worden gereserveerd. Als u twee tickets tegelijk koopt of reserveert betekent dit niet automatisch dat u recht heeft op een duo-seat. Voorafgaand aan de voorstelling kunt u bij de entree van GIGANT vragen om een duo-seat kaartje. Hiervoor geldt wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen betreft onze openingstijden en programma’s, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media. Alle ontwikkelingen en updates zijn hier terug te vinden:

Lees hier onze uitgebreide voorzorgsmaatregelen

Veel dank voor je medewerking en begrip en welkom terug!


- GIGANT –

Collective
Collective

Tijden & Tickets

maandag 13 juli
woensdag 15 juli
zondag 19 juli
woensdag 22 juli