Boek en Film · Official Secrets

Boek en Film · Official Secrets Met inleiding door filmdocent Harry Peters, inclusief reader!

Gavin Hood
112 min.

Klokkenluider Katherine Gun (Keira Knightley) van de Britse geheime dienst lekt in de aanloop naar de Irak-invasie in 2003, vertrouwelijke NSA-documenten. In deze documenten werd een illegale spionageoperatie tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk onthuld.
Met een groot eigen risico publiceerde journalist Martin Bright het gelekte document in de Londense krant The Observer, waarna het wereldwijd alle krantenkoppen haalde.
Katherine werd door haar regering een verrader genoemd en beschuldigd van het overtreden van de ‘Official Secrets Act’. Katherine weigerde te buigen en bleef bij haar standpunt, ook al werd haar leven en dat van haar geliefden hiermee in gevaar gebracht.

Regisseur Gavin Hood maakte een aangrijpende film over een vergeten heldin die alles riskeerde om de levens van duizenden te redden. Gebaseerd op ‘The Spy Who Tried to Stop a War’, van Marcia & Thomas Mitchell.

_________________________ 

BOEK & FILM
Met Harry Peters
Aanvang: 19.30

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films bieden GIGANT en CODA de serie Boek & Film aan: een mooie gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien! De avond begint om 19.30 uur met een inleiding door filmdocent Harry Peters; u krijgt hierbij een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur. Vervolgens gaat u de film kijken. 

TICKETS
Kaarten voor deze voorstellingen zijn online en bij de kassa van GIGANT te koop. 
(Hieronder genoemde bedragen zijn exclusief €1,20 aan transactiekosten per online bestelling.)

Entree per voorstelling:
€12,00/€9,50 (Vriend van Gigant of CODA-pas)

DATA:
Zodra een titel is bevestigd, publiceren wij deze op onze website!
22 oktober - The Goldfinch
26 november - Official Secrets
17 december - Stealing Horses
21 januari
18 februari
24 maart
21 april
26 mei

TIP!
Wanneer u lid bent van een leesclub is het een leuk idee om samen een voorstelling te bezoeken: Zo maakt u een bijzondere avond van uw gezamenlijke passie!

De boeken zijn (in beperkte oplage) te leen in de CODA Bibliotheek.

Boek en Film · Official Secrets
Boek en Film · Official Secrets
Boek en Film · Official Secrets

Tijden & Tickets