Boek & Film: The Painted Bird

Boek & Film: The Painted Bird Een pleidooi voor liefde en menselijkheid. Naar de gelijknamige roman van Jerzy Kosinski uit 1965

Filmticket · Boek & Film · CODA pas
€ 9,50

Filmticket · Boek & Film
€ 12,00

Filmticket · Boek & Film · Rolstoelplaats ·
€ 12,00

Filmtickets · Boek & Film · CJP
€ 7,50

Václav Marhoul
169 min.

In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus zijn alle concerten, clubnachten, filmvertoningen, cursussen of andere voorstellingen tot 1 juni afgelast en GIGANT is tot die tijd ook in zijn geheel gesloten. Voor de verschillende programmaonderdelen zijn onze programmeurs druk op zoek naar nieuwe data. Kaartkopers voor events in die periode worden zo snel mogelijk, waar mogelijk, persoonlijk geïnformeerd. 

Wilt u toch één van onze films bekijken? Dan kan dit via ons filmscherm bij u thuis. >>> picl

_________________________

De geverfde vogel vertelt het verhaal van een voor de nazi’s ondergedoken jongetje op het barbaarse Poolse platteland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Geteisterd door honger en kou trekt het kind mishandeld en weggejaagd door de primitieve bevolking van dorp tot dorp. De film wordt, net als het boek, opgedeeld in hoofdstukken die zijn vernoemd naar de veelal blonde lieden die het zwartharige jongetje (kortstondig) onderdak bieden. Ze gebruiken of misbruiken het kind, dat steeds weer in een nieuwe gedaante wordt gedrukt: kwakzalverknecht, surrogaatzoon, misdienaar, lustobject, communist etc.
Een gitzwarte helletocht over een kind dat zijn weg terug probeert te vinden naar huis.

Naar het boek 'De Geverfde Vogel' van de Amerikaanse schrijver (van joods-Poolse komaf) Jerzy Kosinski. De verfilming van 'The Painted Bird' beleefde haar wereldpremière in 2019 op het Filmfestival van Venetië.

------------------

BOEK & FILM
Met Harry Peters
Aanvang: 19.30

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films bieden GIGANT en CODA de serie Boek & Film aan: een mooie gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien!

De avond begint om 19.30 uur met een inleiding door filmdocent Harry Peters; u krijgt hierbij een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur. Vervolgens gaat u de film kijken.

TICKETS
Kaarten voor deze voorstellingen zijn online en bij de kassa van GIGANT te koop. 
Entree per voorstelling: €12,00/€9,50 (Vriend van Gigant of CODA-pas)

DATA
Zodra een titel is bevestigd, publiceren wij deze op onze website!

DATA:
Zodra een titel is bevestigd, publiceren wij deze op onze website!
22 oktober - The Goldfinch
26 november - Official Secrets
17 december - Stealing Horses
21 januari - Kes
18 februari - Little Woman
24 maart - Muidhond
21 april - The Painted Bird
26 mei

TIP! Wanneer u lid bent van een leesclub is het een leuk idee om samen een voorstelling te bezoeken: Zo maakt u een bijzondere avond van uw gezamenlijke passie! De boeken zijn (in beperkte oplage) te leen in de CODA Bibliotheek.

Boek & Film: The Painted Bird
Boek & Film: The Painted Bird
Boek & Film: The Painted Bird

Tijden & Tickets

dinsdag 21 april