Beanpole

Beanpole Russisch na-oorlogs drama over overleving en wederopbouw

Filmticket - Normaal CJP
€ 5,00

Filmticket - Kinderen t/m 13 jaar
€ 5,00

Filmticket - Normaal Biebpas
€ 8,00

Filmticket - Normaal
€ 9,50

Kantemir Balagov
130 min.

Na de Tweede Wereldoorlog is Leningrad verwoest. De oorlog mag dan voorbij zijn, maar zowel de stad als haar bewoners liggen in puin, en de winter komt eraan. In dat puin proberen twee jonge vrouwen te overleven. De boomlange Ija, die soms lijdt onder een shell-shock uit de oorlog, werkt als verpleegster in een ziekenhuis voor oorlogsveteranen, en zorgt daar voor het zoontje van haar vriendin Masja. Als Masja terugkeert van het front, moeten ze samen oude en nieuwe trauma's het hoofd bieden.

Na met zijn overdonderende debuutfilm Tesnota een open wond in hedendaags Rusland te hebben blootgelegd, duikt ‘wonderkind’ Kantemir Balagov met deze filmisch enerverende tweede speelfilm in het traumatische verleden van zijn land. Deels geïnspireerd door het boek De oorlog heeft geen vrouwengezicht van Svetlana Alexijevitsj vertelt hij een verhaal over twee van de ongeveer één miljoen vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog vochten in het Rode Leger, maar vervolgens uit de geschiedenis werden geschreven.

 

-----------------

"De Russen betalen een bittere prijs om te overleven.” - ★★★★★ The Guardian.

"Het net na de Tweede Wereldoorlog spelende Russische Beanpole gaat nu eens niet over mannen, maar over twee door oorlogsellende getekende vrouwen. Met Beanpole bevestigt Balagov het talent dat we aantroffen in zijn benauwende debuutfilm Tesnota. Met het ogenschijnlijke gemak van een filmveteraan drukt hij zijn stempel op de film." - Filmkrant

-----------------

Beanpole
Beanpole

Tijden & Tickets

donderdag 20 februari
vrijdag 21 februari
maandag 24 februari
dinsdag 25 februari
woensdag 26 februari
vrijdag 28 februari
zaterdag 29 februari
maandag 2 maart
woensdag 4 maart