Barn

Barn Indringende film over de dramatische nasleep van een ongeval op een school in Oslo

Filmticket - Normaal CJP
€ 5,00

Filmticket - Kinderen t/m 13 jaar
€ 5,00

Filmticket - Normaal Biebpas
€ 8,00

Filmticket - Normaal
€ 9,50

Filmticket - Vrijwilligers
€ 0,00

Dag Johan Haugerud
157 min.

Tijdens de schoolpauze geeft de 13-jarige Lykke, dochter van een parlementslid, haar klasgenootje Jamie, zoon van een populistische politicus, zo’n harde klap dat hij bewusteloos neervalt en later overlijdt. Wat was de oorzaak en waarom schoot het toezicht tekort? De schoolleiding, ouders en leerlingen moeten een manier vinden om deze gebeurtenis te verwerken wat bemoeilijkt wordt door beschuldigingen, speculaties en tegengestelde versies van de gebeurtenis.

Het Noorse BARN werd op het Norwegian International Filmfestival in Haugesund bekroond met maar liefst 9 Amanda Awards waaronder die voor Best Film, Best Director, Best Script, Best Actor, Best Cinematography. De film was begin dit jaar al op het Filmfestival Götenborg bekroond voor Best Nordic Film 2020 en Best Actress.

 

-------------

“Een rijke, complexe verkenning die een keur aan vragen opwerpt rond de maatschappelijke invulling van verantwoordelijkheid en hoe leraren en ouders daarmee worstelen..” - ★★★★ VPRO Cinema

"Doorwrochte maatschappij film" - ★★★★ AD

"Barn toont subtiel de grenzen van goede bedoelingen.” - ★★★ NRC

“Barn is een koel en berekenend drama over het menselijk tekort.” -  ★★★ Volkskrant

“Een indrukwekkend fresco van het leven op een school, de wereld van dertienjarigen en hun ouders, relaties die onder druk komen te staan en schuldgevoelens waar men mee verder zal moeten leven.” - Filmtotaal

"Imponerend drama dat een grote emotionele impact opbouwt." - Parool

“Bescheiden uitziend drama dat langzaam in je botten sijpelt.” - The Hollywood Reporter

- - - - - - - - - - - - - - - - - - 

JOUW BEZOEK AAN GIGANT

GIGANT volgt de protocollen van het RIVM en NVBF (brancheorganisatie voor alle bioscopen en filmtheaters) en zet alles op alles om de veiligheid van iedereen zoveel als mogelijk te waarborgen. Dat betekent dat slechts een beperkt aantal bezoekers kan worden toegelaten tot onze filmzalen, de popzaal, het StadsOase terrein en het café. 

Enkele stoelen & Duo-seats
In onze filmzalen, hebben we een beperkte capaciteit. Er zijn enkele stoelen beschikbaar en per 1 juli hebben wij in onze zalen ook duo-seats. Zo kun je samen met je partner of huisgenoot, naast elkaar, een film kijken in GIGANT.
Per zaal zijn er een aantal duo-seats beschikbaar. Deze plaatsen kunnen niet van tevoren worden gereserveerd. Als je twee tickets tegelijk koopt of reserveert betekent dit niet automatisch dat je recht hebt op een duo-seat. Hiervoor geldt wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen betreft onze openingstijden en programma’s, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media. Alle ontwikkelingen en updates zijn hier terug te vinden:

Lees hier onze uitgebreide voorzorgsmaatregelen

Veel dank voor je medewerking en begrip en welkom terug!


- GIGANT –

 

Barn
Barn

Tijden & Tickets

woensdag 30 september
zondag 4 oktober
woensdag 7 oktober