Au nom de la terre

Au nom de la terre Actueel Frans landbouwdrama over de schrijnende positie van boeren

Filmticket - Normaal CJP
€ 5,00

Filmticket - Kinderen t/m 13 jaar
€ 5,00

Filmticket - Normaal Biebpas
€ 8,00

Filmticket - Normaal
€ 9,50

Edouard Bergeon
103 min.

Het leven lacht Pierre Jarjeau tegemoet. Na een avontuur als cowboy in Wyoming keert hij terug naar huis, klaar om met zijn verloofde Claire  het boerenbedrijf van zijn ouders over te nemen. Twintig jaar later hebben de boerderij en het gezin zich uitgebreid, maar staat het water Pierre aan de lippen.

Au nom de la terre is een intiem familiedrama over een worstelend boerengezin dat zich staande probeert te houden in een tijd waarin landbouwdiscussies hoog oplaaien. De film is bovendien een zeer persoonlijk verhaal van debuterend regisseur Edouard Bergeon, die Au nom de terre in naam van zijn vader maakte; een bevlogen boer die tientallen jaren vocht voor zijn bestaan en daar een hoge prijs voor betaalde.

 

----------------

“Au nom de la terre is een pijnlijk portret van een giftige vader-zoonrelatie en gebruikt zijn dramatische power ook om ons aan het denken te zetten: willen wij als consument wel het resultaat eten van een systeem dat zo onmenselijk is?”- ★★★ De Morgen

“Au nom de la terre is een integere film die zelfs de ferventste tegenstanders van landbouwsubsidies naar de keel zal grijpen.” - ★★★ Humo

----------------

WOE 29 JAN 20:30 | Filmkring: nabespreken i.s.m. OKW
De filmkring begint het nieuwe jaar met de film ‘Au nom de la terre’, een film over een zeer actueel thema: hoe een boerenbedrijf te runnen in een geglobaliseerde markt.
Tijdens de nabespreking, geleid door Bram Rutgers, gaan we samen met elkaar dieper in op wat we zojuist gezien hebben, proberen we de (eventuele) meerdere lagen in de film eruit te halen en gaan we op zoek naar de essentie van de film. Meedoen aan de nabespreking is geheel gratis en vrijblijvend.

Dit FILMEXTRA programma wordt u zonder extra kosten op uw filmkaartje aangeboden.

Au nom de la terre
Au nom de la terre
Au nom de la terre
Au nom de la terre

Tijden & Tickets

donderdag 23 januari
vrijdag 24 januari
zaterdag 25 januari
zondag 26 januari
maandag 27 januari
dinsdag 28 januari
woensdag 29 januari
donderdag 30 januari
vrijdag 31 januari
zaterdag 1 februari
zondag 2 februari
maandag 3 februari
dinsdag 4 februari