Apocalypse Now: Final Cut

Apocalypse Now: Final Cut 26 DEC • met éénmalige vertoning 'Dutch Angle: Chas Gerritsen & Apocalypse Now'

Filmticket - Lange Film
€ 11,00

Filmticket - Lange Film CJP
€ 7,00

Filmticket - Lange Film Biebpas
€ 10,00

Gastenlijst
€ 0,00

Francis Ford Coppola
183 min.

Francis Ford Coppola’s epos uit 1979 over de waanzin van de Vietnamoorlog, met Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall en Dennis Hopper in de hoofdrollen, is wel omschreven als een oorlog op zich. De kosten liepen legendarisch uit de hand en de omstandigheden op de set waren gespannen. ‘Dit is geen film over Vietnam. Deze film ís Vietnam.’

Francis Ford Coppola’s oordeel over Apocalypse Now mag klinken als grootspraak, de uitspraak is niet ver bezijden de waarheid.

 

EXCLUSIEF
26 DEC - Eénmalige vertoning van de docu ‘Dutch Angle: Chas Gerritsen + Apocalyps Now’

De Nederlandse oorlogsfotograaf Chas Gerretsen was zes maanden aanwezig op de set van Francis Ford Coppola’s Apocalypse Now. De meeste van zijn foto’s uit die tijd zijn nog niet eerder gepubliceerd. Tot nu. In de documentaire 'Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now' zijn meer dan 100 van deze nog niet eerder gepubliceerde setfoto’s voor het eerst te zien voor het Nederlandse publiek.
Het werk en verhaal van Chas Gerretsen werpt 40 jaar na de release, een nieuw licht op de totstandkoming van de beste oorlogsfilm ooit, met nog nooit eerder getoond beeld. Geproduceerd door bioscoop KINO Rotterdam.

Apocalypse Now: Final Cut
Apocalypse Now: Final Cut
Apocalypse Now: Final Cut

Tijden & Tickets

donderdag 26 december
vrijdag 27 december