Adam

Adam Filmtip van programmeur Liesbeth Glas: een mooie en ingetogen ode aan solidariteit en moederschap.

Filmticket - Normaal CJP
€ 5,00

Filmticket - Kinderen t/m 13 jaar
€ 5,00

Filmticket - Normaal Biebpas
€ 8,00

Filmticket - Normaal
€ 9,50

Filmticket - Normaal Rolstoelplaats
€ 9,50

Maryam Touzani
98 min.

Adam is het speelfilmdebuut van regisseur Maryam Touzani, die ook het script schreef. De film vertelt hoe twee vrouwen elkaar een toekomst bieden in het Marokko van nu. In Casablanca gaat de zwangere, ongetrouwde Samia van deur naar deur op zoek naar een dak boven haar hoofd. Wanneer ze aanklopt bij Abla blijft ook haar deur in eerste instantie gesloten. Maar als weduwe en alleenstaande moeder van de 8-jarige Warda, weet Abla hoe moeilijk het leven in Marokko kan zijn en laat de jonge vrouw uiteindelijk toch toe. Geleidelijk vinden ze steeds meer steun bij elkaar en gaat Samia aan de slag in Abla’s bakkerij. Samen bakken ze de heerlijkste Marokkaanse lekkernijen.

Adam ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar de film een staande ovatie kreeg en werd geselecteerd voor Un Certain Regard. Op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam (IFFR) werd de film omarmd door het publiek met een score van maar liefst 4.6 (van 5) in de publiekspoll.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Voorafgaand aan enkele van deze voorstellingen is er een digitale inleiding door filmkenner en journalist Gerlinda Heywegen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - 

"Een van de meest humanistische films dit jaar." - ★★★★★ FilmTotaal

“Adam is een geduldig, nuchter dubbelportret waar de warmte vanaf spettert. Het soort film waar je aan verslingerd raakt zonder goed en wel te beseffen waarom.” - ★★★★ De Morgen

"Wat de film zo bijzonder maakt, is dat je een inkijkje krijgt in het huiselijke leven van Marokkaanse vrouwen, in hun gedachten- en gevoelswereld, iets waar mannelijke regisseurs doorgaans aan voorbij gaan." - ★★★★ Trouw 

"Het prachtige camerawerk maakt van elke huiselijke scene een fraai schilderij." - ★★★★ de Volkskrant

"De aanklacht tegen een hardvochtig patriarchaal systeem treft doel." - ★★★★ NRC

"Sterke hoofdrollen van Lubna Azabal en Nisrin Erradi." - ★★★★ VPRO

"Touzani maakt van de ongewone band tussen drie generaties vrouwen een prachtige ode aan solidariteit en naastenliefde." - De Filmkrant

- - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Film & High Tea van Evi

Vanaf 22 juli kun je elke woensdag, donderdag en vrijdag bij GIGANT genieten van een heerlijke high tea van Evi’s Lunchroom. In combinatie met een filmticket voor de middagvoorstellingen is het mogelijk een high tea bij te bestellen. Voor aanvang en na afloop van de film, tussen 14:00 en 17:00, staat de high tea voor je klaar op het StasdsOase terrein of bij slecht weer in ons café.

De high tea kan gekocht/gereserveerd worden voor 16:00 van de voorgaande dinsdag van die week.
Kosten zijn €10,- pp.

De high tea bestaat uit diverse kleine belegde broodjes, zoetigheid en een aantal hartige hapjes.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - 

JOUW BEZOEK AAN GIGANT

GIGANT volgt de protocollen van het RIVM en NVBF (brancheorganisatie voor alle bioscopen en filmtheaters) en zet alles op alles om de veiligheid van iedereen zoveel als mogelijk te waarborgen. Dat betekent dat slechts een beperkt aantal bezoekers kan worden toegelaten tot onze filmzalen, de popzaal, het StadsOase terrein en het café. 

Enkele stoelen & Duo-seats
In onze filmzalen, hebben we een beperkte capaciteit. Er zijn enkele stoelen beschikbaar en per 1 juli hebben wij in onze zalen ook duo-seats. Zo kunt u samen met uw partner of huisgenoot, naast elkaar, een film kijken in GIGANT.
Per zaal zijn er een beperkt aantal duo-seats beschikbaar. Deze plaatsen kunnen niet van tevoren worden gereserveerd. Als u twee tickets tegelijk koopt of reserveert betekent dit niet automatisch dat u recht heeft op een duo-seat. Hiervoor geldt wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen betreft onze openingstijden en programma’s, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media. Alle ontwikkelingen en updates zijn hier terug te vinden:

Lees hier onze uitgebreide voorzorgsmaatregelen

Veel dank voor je medewerking en begrip en welkom terug!


- GIGANT –

Adam
Adam

Tijden & Tickets

zondag 16 augustus
woensdag 19 augustus
vrijdag 21 augustus
zondag 23 augustus