Adam

Adam GEANNULEERD | Staande ovatie voor deze debuutfilm bij de première in Cannes!

Filmticket - Normaal CJP
€ 5,00

Filmticket - Kinderen t/m 13 jaar
€ 5,00

Filmticket - Normaal Biebpas
€ 8,00

Filmticket - Normaal
€ 9,50

Maryam Touzani
98 min.

In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus zijn alle concerten, clubnachten, filmvertoningen, cursussen of andere voorstellingen tot 1 juni afgelast en GIGANT is tot die tijd ook in zijn geheel gesloten. Voor de verschillende programmaonderdelen zijn onze programmeurs druk op zoek naar nieuwe data. Kaartkopers voor events in die periode worden zo snel mogelijk, waar mogelijk, persoonlijk geïnformeerd. 

Wilt u toch één van onze films bekijken? Dan kan dit via ons filmscherm bij u thuis. >>> picl

_________________________

Opmerkelijke en ontroerende debuutfilm van Maryam Touzani waarin de zwangere Samia in de medina van Casablanca werk en onderdak vindt bij een alleenstaande moeder. Hoewel Abla haar handen vol heeft aan de opvoeding van haar dochter en kleine bakkerij, biedt zij Samia een plek in haar huis, onder voorwaarde dat ze binnen een paar dagen vertrekt. Maar Samia blijkt een welkome kracht, en haar gebakjes vinden gretig aftrek bij de buurtbewoners. Naarmate de vrouwen langer samenwerken, wordt hun band sterker en leren ze elk op hun eigen manier om te gaan met hun verleden.

Touzani’s intelligente karakterstudie getuigt van een groot regietalent, met een mooi verhaal over het doorstaan van tegenslagen en de toekomst onbevreesd tegemoet treden. Op subtiele wijze brengt zij het leven van haar personages in beeld, waarmee gevoelige onderwerpen als ongehuwde zwangere vrouwen in de Arabische wereld op overtuigende wijze aan de kaak worden gesteld. 

 

-----------

“Adam is een geduldig, nuchter dubbelportret waar de warmte vanaf spettert. Het soort film waar je aan verslingerd raakt zonder goed en wel te beseffen waarom.” - ★★★★ De Morgen

“Prachtig gemaakt, karaktergestuurd juweeltje dat weet wanneer en hoe je alle juiste knoppen moet aanraken." Variety

“Adam speelt op zoveel niveaus: als een buddy-buddy-verhaal, als een feministische kritiek op een patriarchale samenleving en als het verhaal van het moederschap. Opmerkelijk, dat Touzani de maatschappelijke thema's nooit zwaar laat aanvoelen, terwijl ze een lichte, aanhankelijke toon behoudt.” - Cineuropa

-----------

Adam
Adam
Adam

Tijden & Tickets

dinsdag 14 april