About Endlessness

About Endlessness Première! Reflectie over het menselijk leven in al zijn schoonheid, wreedheid, pracht en banaliteit

Roy Andersson
76 min.

In About Endlessness worden we door de wereld geleid door de zachte stem van een vrouw. Het is een soort sprookjesstem, een Scheherazade die ons het eeuwige verhaal vertelt van de levens en het streven van de mensheid. Geleid door deze stem, zien we de handelingen van de mens en het leven in al zijn banaliteit en grootsheid door een reeks schijnbaar triviale momenten die de pracht van het leven weerspiegelen: een meisje grijpt voor de eerste keer de hand van een geliefde jongen; een vader bindt de veters van zijn dochter in de stromende regen; een jonge vrouw wacht op haar afspraak - maar ook momenten waarin menselijke wreedheid in al haar banaliteit wordt getoond - een man sleept een kruis; een kreupele oorlogsveteraan zit aan de kant van de weg; een vader houdt zijn dode zoon in zijn armen - als de hoorn des overvloeds van het leven zelf.

 

---------------

“About Endlessness is even triest als troostrijk.” - ★★★★ Volkskrant

“About Endlessness ontwijkt misantropie met vertedering.” - ★★★★ NRC

“Je blijft achter met de lach der wanhoop, iets of wat verzoend met de ellende van het bestaan. Laten we hopen dat Andersson gespaard blijft van covid-19, want in deze barre tijden hebben we hem broodnodig.” -  ★★★★ De Morgen

“Een goddelijke komedie met duivelse humor.” - ★★★★ The Guardian

“Anderssons films zijn krachtvoer voor de doorgewinterde arthouse-liefhebber, die geen vastomlijnd verhaal nodig heeft en plezier weet te peuren uit het zoeken naar betekenis. Die is er, hoe ongrijpbaar soms ook.” - ★★★/★ Telegraaf

“Volstrekt unieke, licht-absurdistische vignetten.” - ★★★ VPRO Cinema

“Steeds meer mensen komen erachter dat oprecht zijn over droefheid, mensen dichterbij brengt. Bij de Zweedse meesterobservator Andersson komen de verdrietigen soms zelfs letterlijk naar buiten gekropen.” - Filmkrant

- - - - - - - - - - - - - - - - - - 

JOUW BEZOEK AAN GIGANT

GIGANT volgt de protocollen van het RIVM en NVBF (brancheorganisatie voor alle bioscopen en filmtheaters) en zet alles op alles om de veiligheid van iedereen te waarborgen. Dat betekent dat slechts een beperkt aantal bezoekers kan worden toegelaten tot onze filmzalen, de popzaal, het StadsOase en het café. 

Enkele stoelen & Duo-seats
In onze filmzalen, hebben we een beperkte capaciteit. Er zijn enkele stoelen beschikbaar en per 1 juli hebben wij in onze zalen ook duo-seats. Zo kunt u samen met uw partner of huisgenoot, naast elkaar, een film kijken in GIGANT.
Per zaal is er een beperkt aantal duo-seats beschikbaar. Deze plaatsen kunnen niet van tevoren worden gereserveerd. Als u twee tickets tegelijk koopt of reserveerd betekent dit niet automatisch dat u recht heeft op een duo-seat. Voorafgaand aan de voorstelling kunt u bij de entree van GIGANT vragen om een duo-seat kaartje. Hiervoor geldt wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen betreft onze openingstijden en programma’s, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media. Alle ontwikkelingen en updates zijn hier terug te vinden:

Lees hier onze uitgebreide voorzorgsmaatregelen

Veel dank voor je medewerking en begrip en welkom terug!


- GIGANT –

About Endlessness
About Endlessness
About Endlessness

Tijden & Tickets