A White, White Day

A White, White Day Spannende IJslandse plattelandsthriller

Hlynur Palmason
109 min.

In een afgelegen IJslands dorpje probeert de voormalige politieagent Ingimundur de dood van zijn vrouw te verwerken, die twee jaar eerder omkwam bij een auto-ongeluk. De bouw van een nieuw huis en het gezelschap van zijn kleindochter geven hem de nodige afleiding, maar geplaagd door onderhuidse woede en onrust zoekt hij een zondebok voor zijn verlies. Die vindt hij als hij het vermoeden krijgt dat zijn vrouw een affaire had met een dorpsgenoot. Zijn groeiende obsessie om de waarheid te achterhalen loopt uit de hand wanneer hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn geliefde kleindochter in gevaar brengt.

 

--------------

“Dat is wat het langzaam van rouwdrama in wraakthriller veranderende A White, White Day zo krachtig maakt:  hoe de film een diepe duik neemt in het irrationele van de mens, zonder zelf ook maar een moment zijn evenwicht te verliezen.”  - ★★★★ Volkskrant

“Intelligente en spannende karakterstudie.” - ★★★★ VPRO Cinema

“Fascinerende IJslandse plattelandsthriller.” - ★★★★ Trouw

“Een heerlijk naargeestige film die de kijker steeds meer in zijn greep krijgt.”  - ★★★★ AD

 “Een sfeervol drama over onverdraaglijke rouw.” - ★★★/★ De Telegraaf

“Fraaie studie van een binnenvetter.” - ★★★ NRC

“Ondragelijk invoelbare film over een weduwnaar.” - Parool

 

 

----------------------------------------

 MA 17 FEB  | Nabespreking met Bram Rutgers
Tijdens de nabespreking van deze film gaat u samen met andere filmbezoekers dieper in op wat u zojuist heeft gezien. Bram Rutgers is hierbij de gespreksbegeleider en haalt de essentie van de film samen met u naar voren en bespreekbaar. Meedoen aan de nabespreking is geheel gratis en vrijblijvend.

Dit FILMEXTRA programma wordt u zonder extra kosten op uw filmkaartje aangeboden.

A White, White Day
A White, White Day

Tijden & Tickets