Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema – Deel 2

Geregisseerd door Mark Cousins

Acteurs: Tilda Swinton,Jane Fonda,Adjoa Andoh Thandie Newton,Kerry Fox,Sharmila Tagore,Debra Winger

Duur: 121 minuten

IMDB logo 7.8 op basis van 249 reviews
Special

Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema is een prachtige reeks van 7 delen. Deze vertonen wij in de periode van 14 september t/m 1 november. De delen zijn los van elkaar te bekijken, maar het is ook mogelijk om een passe-partout te kopen. Hiermee geniet je, met korting, van alle 7 delen!


Passe-partouts kosten €59,50 (€42 voor Vrienden van GIGANT) en zijn enkel te koop via deze website. Klik hieronder voor jouw passe-partout:

Women Make Film is een duizelingwekkende reis door de filmgeschiedenis, gezien door de ogen van de grootste vrouwelijke regisseurs. Onze gidsen zijn Tilda Swinton, Jane Fonda, Debra Winger, Adjoa Andoh, Kerry Fox, Thandie Newton en Sharmila Tagore. Leven, liefde, politiek, humor en dood komen allemaal voorbij in deze epische, 14-uur durende roadtrip.

Regisseur Mark Cousins stapt opgewekt door de alternatieve geschiedenis van de cinema, geïnspireerd door baanbrekende filmwetenschappers als Cari Beauchamp, Claire Johnston en Lynda Miles. Cousins heeft grondig onderzoek gedaan in filmarchieven over de hele wereld; hij achterhaalde ruim zevenhonderd filmfragmenten van 183 vrouwelijke regisseurs, van wie een groot deel voor ons tamelijk onbekend is gebleven.

CORONAMAATREGELEN

Vanaf 25 september vervalt de 1,5 meter-maatregel. Wij mogen vanaf dat moment bezoekers ontvangen zonder dat de 1,5 meter geldt. Daarbij zijn wij wel verplicht om te werken met een coronatoegangsbewijs. We vragen je om deze, samen met je ID, te tonen bij de ingang van GIGANT. Alle informatie over het coronatoegangsbewijs is hier te vinden.

Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Culture Club € 0,00

Tickets & tijden

Dinsdag 21 september
Maandag 27 september