Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema – Deel 1

18plus angst seks groftaalgebruik

Geregisseerd door Mark Cousins

Acteurs: Tilda Swinton,Jane Fonda,Adjoa Andoh Thandie Newton,Kerry Fox,Sharmila Tagore,Debra Winger

Duur: 119 minuten

documentaire
IMDB logo 7.8 op basis van 249 reviews
Special

Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema is een prachtige reeks van 7 delen. Deze vertonen wij in de periode van 14 september t/m 1 november. De delen zijn los van elkaar te bekijken, maar het is ook mogelijk om een passe-partout te kopen. Hiermee geniet je, met korting, van alle 7 delen!

Passe-partouts kosten €59,50 (€42 voor Vrienden van GIGANT) en zijn enkel te koop via deze website. Klik hieronder voor jouw passe-partout:

Women Make Film is een duizelingwekkende reis door de filmgeschiedenis, gezien door de ogen van de grootste vrouwelijke regisseurs. Onze gidsen zijn Tilda Swinton, Jane Fonda, Debra Winger, Adjoa Andoh, Kerry Fox, Thandie Newton en Sharmila Tagore. Leven, liefde, politiek, humor en dood komen allemaal voorbij in deze epische, 14-uur durende roadtrip.

Regisseur Mark Cousins stapt opgewekt door de alternatieve geschiedenis van de cinema, geïnspireerd door baanbrekende filmwetenschappers als Cari Beauchamp, Claire Johnston en Lynda Miles. Cousins heeft grondig onderzoek gedaan in filmarchieven over de hele wereld; hij achterhaalde ruim zevenhonderd filmfragmenten van 183 vrouwelijke regisseurs, van wie een groot deel voor ons tamelijk onbekend is gebleven.

Bij deze filmreeks is een folder gemaakt met daarin meer achtergrondinformatie over de fragmenten. Zeker de moeite van het lezen waard!

The Guardian
“Mark Cousins' 14 uur durende overzicht van verbazingwekkende maar over het hoofd geziene auteurs is een wonder van gepassioneerde filmliefde.”
VPRO
“Lyrisch eerbetoon aan het onderscheidende werk van 183 onderbelichte vrouwelijke filmregisseurs.”
NRC
“Prachtig, zeker als je cinefiel bent.”
Filmkrant
“We duiken het filmvak in, waarbij Cousins onze blik bij monde van zeven wereldberoemde actrices vakkundig over het scherm leidt, langs bekende en onbekende films.”
Volkskrant
“Nooit eerder geziene archiefbeelden en dito verhalen blijken de grote charme van deze fictieve roadmovie door de filmgeschiedenis.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Culture Club € 0,00

Tickets & tijden

Morgen