Tomorrow

Geregisseerd door Mélanie Laurent

Duur: 118 minuten

documentaire

Van 18 t/m 24 september is het Zero Waste Week. Zero Waste Apeldoorn wil in die week inwoners van de gemeente Apeldoorn bewust maken van het bestaan en de toegankelijkheid van duurzame initiatieven, activiteiten en ondernemingen in onze gemeente. GIGANT draagt graag haar steentje bij en vertoont in dit kader drie films: I Am Greta, Tomorrow en een voorpremière van Nature on Tour: On Thin Ice.

Onze planeet wordt bedreigd: de natuurlijke hulpbronnen worden uitgeput, de temperatuur stijgt en de bevolking groeit. Onze ecosystemen kunnen het tempo waarin dit allemaal gebeurt niet meer aan. Op zoek naar oplossingen voor dit probleem reizen Mélanie Laurent en Cyril Dion met hun team naar tien verschillenden landen. Ze ontmoeten daar pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en educatie opnieuw proberen uit te vinden om de wereld leefbaarder te maken. Al deze initiatieven hebben één ding gemeen: het zijn kleine lokale groepen mensen die een alternatief bedenken voor het huidige falende model. De film laat zien hoe kleine initiatieven grote gevolgen kunnen hebben voor de wereld van morgen.

Actrice Mélanie Laurent (o.a. bekend van Inglourious Bastards en Beginners) vroeg zich na de geboorte van haar eerste kind af: ‘in wat voor wereld zullen onze kinderen over 40 jaar leven?’ Samen met een vriend Cyril Dion ging zij op onderzoek uit. De film is met behulp van crowdfunding gerealiseerd en is zeer succesvol uitgebracht in België en Frankrijk. De hoge bezoekersaantallen en de vele burgerinitiatieven laten zien dat heel veel mensen bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe bewuste levenswijze.

Tomorrow van Cyril Dion en Mélanie Laurent won de Gouden Salamander op het Festival van Sarlat en de prijs voor de beste documentaire op het Ram Dam Festival van Tournai. Daarnaast ontving de film een César voor Beste Documentaire en een nominatie voor een Prix Lumière in dezelfde categorie.

Cinenews
“Realitycheck en eerlijk portret van de moderne maatschappij.”
Cinemagazine
“Een vrolijke feelgoodmovie met projecten en inzichten waarmee je een flinke tijd vooruit kan.”
Filmkrant
“De mensen achter Tomorrow hebben het hart op de juiste plek en hun visie wordt ondersteund door vooraanstaande wetenschappers.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00
Culture Club € 0,00

Tickets & tijden

Vandaag
Dinsdag 21 september