The World to Come

discriminatie

Geregisseerd door Mona Fastvold

Acteurs: Katherine Waterston,Vanessa Kirby,Karina Ziana Gherasim,Casey Affleck

Duur: 105 minuten

Drama
IMDB logo 6.2 op basis van 4,381 reviews

Deze romance van regisseur Mona Fastvold (The Sleepwalker, co-scenarist van Childhood of a Leader en Vox Lux) speelt zich af in het ruige landschap aan de westelijke frontier van Amerika in de 19e eeuw binnen het tijdsbestek van vier seizoenen. Abigail (Katherine Waterston, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Inherent Vice), de vrouw van een boer, en haar nieuwe buurvrouw Tallie (Vanessa Kirby, The Crown, Mission: Impossible Fallout) voelen zich sterk en onontkoombaar tot elkaar aangetrokken. Terwijl de rouwende Abigail de behoeften van haar zwijgzame echtgenoot Dyer (Casey Affleck) probeert te vervullen en Tallie worstelt met haar jaloerse man Finney (Christopher Abbot), voelen beide vrouwen zich bevrijd door hun intense band. Deze connectie geeft een verlichting in hun bestaan en vult een leegte in hun leven waarvan ze nooit hebben geweten dat die bestond.

Regisseur Mona Fastvold bestudeert de innerlijke levens van twee vrouwen die zich afzetten tegen de beperkingen van hun tijd en geeft een stem aan hun ervaringen. Het scenario is geschreven door Jim Shepard en Ron Hansen (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford). The World to Come onderzoekt hoe isolatie wordt overwonnen door verbeeldingskracht en menselijke relaties.

Jouw bezoek aan GIGANT
Wij zijn ontzettend blij je weer welkom te mogen heten in onze filmzalen. Op dit moment hebben onze filmzalen een beperkte capaciteit i.v.m. de 1,5 m maatregel. Wil je verzekerd zijn van een plek wacht dan niet te lang met het kopen van jouw filmticket.

Kijk voor meer informatie over de maatregelen die wij nemen en jouw bezoek aan GIGANT op deze pagina.

Volkskrant
“Intiem, gevoelig en stilletjes overrompelend.”
RollingStone
“Vanessa Kirby 's aantrekkingskracht is buitengewoon in dit 19e eeuwse historische drama over het verlangen tussen twee vrouwen.”
Cinemagazine
“Boeiend en sfeervol drama.”
VPRO
“Fraai gefilmd en sterk gespeeld liefdesdrama.”
NRC
“Flirten tijdens het plukken van een kip; in The World to Come bloeit de liefde op tijdens het uitvoeren van huishoudelijke klusjes.”
Parool
“Genuanceerd liefdesdrama over twee vrouwen.”
De Protagonisten
“Filmisch fraai, een goede score van Daniel Blumberg met een prachtig slotnummer.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00
Culture Club € 0,00

Tickets & tijden

Morgen
Donderdag 29 juli
Vrijdag 30 juli
Zaterdag 31 juli
Zondag 01 augustus
Maandag 02 augustus
Dinsdag 03 augustus
Woensdag 04 augustus