The Proof of the Pudding + inleiding door Carin Reinders

all

Geregisseerd door Patrick Minks, Jaap Veldhoen

Duur: 100 minuten

documentaire
Special

Voorafgaand aan de documentaire verzorgt Carin Reinders, directeur van CODA, een inleiding. Na afloop is er de mogelijkheid tot napraten in onze foyer.


Architect Herman Hertzberger zet alles op alles om zijn idealen, én zijn nalatenschap, te behouden. Filmmakers Patrick Minks en Jaap Veldhoen portretteerden hem als een gedreven mens, wiens visie op de architectuur nog altijd actueel is.

Het meest iconische gebouw van Hertzberger, waarin zijn sociale visie duidelijk zichtbaar is geworden, is het voormalige Centraal Beheer-kantoor in Apeldoorn uit 1972. Het pand staat al jaren leeg. De documentaire volgt Hertzberger en zijn opvolger bij architectenbureau AHH, Laurens Jan ten Kate, vijf jaar lang in hun strijd om een geslaagde transformatie van het gebouw tot stand te brengen. Een transformatie die Hertzberger altijd voor ogen heeft gehad. ‘Het is van meet af aan het idee geweest dat die ruimte-eenheden geschikt zouden zijn voor een andere invulling. Dat is de gedachte van het structuralisme, dat je iets maakt wat zich leent om op verschillende manieren gebruikt te worden.’

Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 11,00
Cineville € 0,00
Vriend € 8,50
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00

Tickets & tijden

Zondag 12 februari
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement