The Man Who Sold His Skin

12plus geweld groftaalgebruik

Geregisseerd door Kaouther Ben Hania

Acteurs: Monica Bellucci,Koen De Bouw,Yahya Mahayni,Rupert Wynne-James

Duur: 104 minuten

Drama
IMDB logo 7.0 op basis van 3,701 reviews

Op woensdag 20 oktober met nabespreking i.s.m. OKW


The Man Who Sold His Skin is de nieuwe film van de Tunesische filmmaker Kaouther Ben Hania (BBeauty and The Dogs). De film wordt gedragen door Yahya Mahayni als Sam die zich laat inpalmen door een verraderlijke Monica Bellucci als PA van kunstenaar Godefroi (Koen De Bouw). Sam Ali wordt van zijn grote liefde gescheiden en ontvlucht Syrië. Hij ontmoet de beroemde en provocerende kunstenaar Jeffrey Godefroi, die van ongebruikelijke objecten waardevolle kunst maakt. Hij biedt Sam de mogelijkheid naar Europa te kunnen reizen door zijn rug beschikbaar te stellen. Sam groeit uit tot een levend kunstwerk dat miljoenen waard is op de kunstmarkt. De vrijheid die hij dacht te vinden, blijkt schijn. Kan hij aan zijn eigen lichaam ontsnappen?


Nabespreken met OKW | 20 oktober

Tijdens de nabespreking van deze film gaat u samen met andere filmbezoekers dieper in op wat u zojuist heeft gezien. OKW Apeldoorn begeleidt dit gesprek en haalt de essentie van de film samen met u naar voren en bespreekbaar. Meedoen aan de nabespreking is geheel gratis en vrijblijvend.

Deze nabespreking wordt u zonder extra kosten op uw filmkaartje aangeboden.


Jouw bezoek aan GIGANT

Sinds 25 september is 1,5 meter-maatregel vervallen. Wij mogen sindsdien bezoekers ontvangen zonder dat de 1,5 meter geldt. Daarbij zijn wij wel verplicht om te werken met een coronatoegangsbewijs. We vragen je om deze, samen met je ID, te tonen bij de ingang van GIGANT. Alle informatie over het coronatoegangsbewijs is hier te vinden.

FilmVandaag
“Een indrukwekkende film over kwetsbaarheid en kracht. Maar er is ook een boodschap van kracht: het terugvinden en respecteren van je eigen identiteit, onafhankelijk van wie je bent en waar je wil zijn.”
VPRO Cinema
“De film loopt bijna over van de grote, uitdagende thema’s, maar blijft verrassend coherent en luchtig, met een fijne satirische ondertoon. Provocateur Delvoye (die opduikt in een cameo) kan tevreden zijn.”
Volkskrant
“The Man Who Sold His Skin is zowel een kritiek op als een liefdesverklaring aan de kunstwereld. ”
Trouw
“Ambitieus drama over de omgang met vluchtelingen dat tegelijk een ander punt wil aanstippen: het doorgedraaide kunstcircuit.”
NRC
“Kil, gekunsteld en creëert vaak een ongemakkelijk sfeertje, wat perfect past bij de aangesneden onderwerpen.”
Parool
“Zowel een satire op de elitaire kunstwereld als een politiek commentaar.”
Movies That Matter
“Een prachtig, origineel verhaal over waardigheid, liefde en de ware aard van vrijheid.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00
Culture Club € 0,00

Deze film zie je ook op

Bekijk films van GIGANT direct bij jou thuis met Picl.

Bekijk thuis met Picl

Tickets & tijden

Vandaag
Morgen
Maandag 25 oktober
Dinsdag 26 oktober
Woensdag 27 oktober
Donderdag 28 oktober
Vrijdag 29 oktober
Woensdag 03 november