The Last Duel

16plus geweld groftaalgebruik

Geregisseerd door Ridley Scott

Acteurs: Matt Damon,Jodie Comer,Adam Driver,Ben Affleck

Duur: 153 minuten

actie Drama historisch
IMDB logo 7.9 op basis van 275 reviews

The Last Duel, geregisseerd door de getalenteerde filmmaker Ridley Scott, speelt zich af in het wrede 14e eeuwse Frankrijk en is een aangrijpend verhaal over verraad en wraak. De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen en ontrafelt de oude speculaties over het duel tussen Jean de Carrouges en Jacques Le Gris; twee vrienden die elkaars grootste rivalen werden. Als Carrouges’ vrouw, Marguerite, wreed wordt aangevallen door Le Gris, weigert zij hierover te zwijgen. Le Gris ontkent de misdaad, maar Marguerite beschuldigt hem openlijk; een daad van moed en opstandigheid die haar leven mogelijk in gevaar brengt. De daaropvolgende strijd, een slopend duel op leven en dood, legt het lot van de drie in Gods handen.

Jouw bezoek aan GIGANT

Sinds 25 september is 1,5 meter-maatregel vervallen. Wij mogen sindsdien bezoekers ontvangen zonder dat de 1,5 meter geldt. Daarbij zijn wij wel verplicht om te werken met een coronatoegangsbewijs. We vragen je om deze, samen met je ID, te tonen bij de ingang van GIGANT. Alle informatie over het coronatoegangsbewijs is hier te vinden.

VPRO Cinema
“Vlot vermaak naast verrassende gezichtspunten. De bloedstollende ontknoping is vintage Ridley Scott.”
Volkskrant
“De structuur van The Last Duel leent zich prima voor een satirische blik op de riddermoraal.”
Trouw
“Een indrukwekkende vertelling over de vete van twee vrienden.”
Filmtotaal
“Het drama dat zich in dit ruim tweeënhalfuur durende werk ontvouwt, is bijzonder aangrijpend.”
NRC
“Ridly Scotts veelal bij kaarslicht gefilmde historische drama is op zich een boeiende film, waarbij de parallellen tussen heden en verleden opzichtig voor het oprapen liggen.”
De Filmrecensent
“Een krachtig epos met heroïsche gevechten en een bijzonder mooie moraal die de lange speelduur weet te rechtvaardigen.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00
Culture Club € 0,00

Tickets & tijden

Vandaag
Morgen
Dinsdag 26 oktober
Woensdag 27 oktober