The Father | met nagesprek i.h.k.v. Wereld Alzheimer Dag

Duur: 97 minuten

Special

The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs, The Two Popes) laat je geen moment los. Olivia Colman (The Crown, The Favourite) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar.

Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar aan dementie lijdende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd. Zijn verbluffende acteerprestatie leverde Hopkins zijn tweede Oscar voor Beste Acteur op. Florian Zeller won de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario. Hij verfilmde zelf zijn gelauwerde toneelstuk dat, onder andere, op het West End en Broadway te zien was.


In het kader van Wereld Alzheimer Dag wordt de film vertoond i.s.m. het Geheugensteunpunt Apeldoorn. Vrijwilligers van DemenTalent trakteren op lekkers bij de koffie of thee. Na de film is er een nagesprek met Marleen Onclin, voorlichter bij Alzheimer Oost-Veluwe.

De Vriendenprijs van € 8,50 geldt bij deze speciale voorstelling voor alle bezoekers.

Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 8,50
Cineville € 0,00
Vriend € 8,50

Tickets & tijden

Vandaag
19:30Geen tickets

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement