The Dead Don’t Hurt

12plus geweld groftaalgebruik

Geregisseerd door Viggo Mortensen

Acteurs: Vicky Krieps, Viggo Mortensen, Solly McLeod, Danny Huston

Duur: 129 minuten

Gesproken taal: Engels,Frans,Spaans

Drama western

Wanneer de Frans-Canadese bloemiste Vivienne Le Coudy (Vicky Krieps) en de Deense immigrant Holger Olsen (Viggo Mortensen) elkaar ontmoeten in San Francisco in 1860, zijn ze op slag verliefd. De vrijgevochten, onafhankelijke Vivienne is echter niet van plan om te trouwen met de zachtaardige veteraan. Ze besluit wel om met hem mee te reizen naar het rustige Elk Flats in Nevada, waar ze samen een bestaan willen opbouwen. Het uitbreken van de burgeroorlog verstoort echter al snel hun plannen als Holger besluit in dienst te treden. Alleen achtergebleven is Vivienne vastbesloten haar eigen boontjes te doppen. The Dead Don’t Hurt schetst een portret van een gepassioneerde vrouw die vastbesloten is voor zichzelf op te komen in een wereld gedomineerd door meedogenloze mannen. Vicky Krieps zet een ijzersterke vertolking neer in deze feministische western geregisseerd en geschreven door Viggo Mortensen.

The Dead Don’t Hurt is een unieke western, met een romantisch verhaal dat net zo veel aandacht krijgt als het westernconflict. Mortensen zet dan ook niet zozeer zichzelf in de schijnwerper, maar zijn tegenspeler Vicky Krieps (bekend van o.a. Phantom Thread en Corsage). Extra bijzonder is het feit dat Mortensen zelf de muziek voor deze film.


FILMTIP door filmvrijwilligster Els

“Een western, met mannen die schieten en de baas zijn over vrouwen. Maar Vivienne, een feministe, gaat haar eigen weg… Deze film moet je zien!”

NRC
“Traditionele westernpersonages, maar toch ook weer niet.”
VPRO Cinema
“Fraai geschoten en klassiek vertelde western.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 11,50
Cineville € 0,00
Vriend € 8,50
Kinderen t/m 13 jaar € 6,00
Film & Pizza van de Pizzabakkers € 19,00

Tickets & tijden

Vandaag
Woensdag 26 juni

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement