The Best of IDFA on tour 2021

Duur: 292 minuten

documentaire

Van de meer dan honderd documentaires die tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam in première zijn gegaan, zijn de beste films in 2021 opnieuw in GIGANT te zien: een mooie selectie van prijswinnaars en festivalfavorieten.

Het programma bestaat uit drie lange documentaires en een korte film. De documentaires kunnen niet los van elkaar worden bekeken.

Ticketprijzen:
Normaal 27,50/25,-
Bankgiroloterij VIP pas: 22,-

PROGRAMMA
Vier prijswinnende films die door de jury’s van IDFA 2020 zijn bekroond om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of omdat ze je op een bijzondere manier raken. Dat is The Best of IDFA on Tour: een uniek programma met films die je kijk op de wereld zal veranderen, vanaf juni te zien in filmtheaters door heel Nederland.

Radiograph of a Family – Firouzeh Khosrovani – 82 min
*Winnaar van de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary en Beeld en Geluid IDFA ReFrame Award voor het beste creatieve gebruik van archiefmateriaal
Regisseur Firouzeh Khosrovani is de dochter van een seculiere vader en een strenggelovige moeder, die onder één dak naast elkaar leefden in Teheran. De Islamitische Revolutie vond plaats in hun huiskamer en raakte elk aspect van het gezinsleven.

Gorbachev. Heaven – Vitaly Mansky -100 min
*Winnaar van de IDFA Award for Best Directing
Fascinerend interview met de Russische oud-president Gorbatsjov, een van de invloedrijkste personen uit de afgelopen eeuw, wiens bewind het einde van de Sovjet-Unie inluidde. In een intieme toonzetting geeft hij zijn blik op Rusland toen en nu.

Dealing with Death – Paul Sin Nam Rigter – 74 min
*Winnaar van de IDFA Award for Best Dutch Documentary
Uitvaartmanager Anita moet ervoor zorgen dat de vele culturen in de Bijlmer allemaal hun plaats vinden in een nieuw op te richten rouwcentrum. Maar hoe meer ze leert, hoe meer ze twijfelt aan haar missie.

Unforgivable – Marlén Viñayo – 36 min
*Winnaar van de IDFA Award for Best Short Documentary
Op zijn twaalfde werd Geovanny bendelid en moordenaar. In de gevangenis sloot hij zich aan bij een evangelische kerk die Gods vergiffenis over hem uitstortte. Maar er is een zonde die de bende noch de kerk hem kunnen vergeven: Geovanny is gay.

Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 27,50
Cineville € 0,00
Vriend € 25,00
Culture Club € 0,00

Tickets & tijden

Zondag 27 juni