Summer Of Soul

12plus

Geregisseerd door Ahmir “Questlove” Thompson

Duur: 117 minuten

documentaire
Muzikant Ahmir “Questlove” Thompson maakt zijn debuut als filmmaker met een krachtige en meeslepende documentaire: Summer of Soul. De documentaire is een muziekfilm, maar toont ook historische beelden, gemaakt rond een episch evenement dat de zwarte geschiedenis, cultuur en mode vierde. Gedurende zes weken in de zomer van 1969, slechts 160 kilometer ten zuiden van Woodstock, werd het Harlem Cultural Festival gefilmd in Mount Morris Park (nu Marcus Garvey Park). Na die zomer zijn de beelden nooit meer gezien of vertoond – tot nu. Summer of Soul belicht het belang van geschiedenis voor ons spirituele welzijn en is een bewijs voor de helende kracht van muziek in tijden van onrust, zowel in het heden als in het verleden. De film bevat nooit eeder vertoonde concertoptredens van onder anderen B.B. King, Nina Simone, Sly & The Family Stone, Gladys Knight & The Pips en Stevie Wonder. CORONAMAATREGELEN Vanaf 25 september vervalt de 1,5 meter-maatregel. Wij mogen vanaf dat moment bezoekers ontvangen zonder dat de 1,5 meter geldt. Daarbij zijn wij wel verplicht om te werken met een coronatoegangsbewijs. We vragen je om deze, samen met je ID, te tonen bij de ingang van GIGANT. Alle informatie over het coronatoegangsbewijs is hier te vinden.
NRC
“De vlammende optredens van Stevie Wonder, Nina Simone en Mahalia Jackson zijn nu aan de vergetelheid ontrukt met een ijzersterke documentaire.”
BBC
“Een absoluut genot, het blootleggen van een schat aan bloedstollende, hartverscheurende live muziekbeelden die een halve eeuw grotendeels ongezien is gebleven.”
Trouw
“Krachtige concertfilm die de volle kleurenpracht van het legendarische festival laat zien maar die tegelijk veel vertelt over het politieke en culturele landschap waarin het festival plaatsvond.”
Volkskrant
“De zinderende documentaire Summer of Soul toont een muziekfestival dat niet vergeten had moeten worden. ”
VPRO
“Een correctie op de officiële geschiedschrijving dat de registratie van het Harlem Cultural Festival – met een staalkaart aan zwarte muziekstijlen – nu eindelijk te zien is.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00
Culture Club € 0,00

Tickets & tijden

Zondag 26 september
Dinsdag 28 september