Squaring the Circle (The Story of Hipgnosis) | feestelijke voorpremière

12plus drugs groftaalgebruik

Geregisseerd door Anton Corbijn

Acteurs: Aubrey Powell, David Gilmour, Paul McCartney, Robert Plant, Peter Gabriel

Duur: 101 minuten

Gesproken taal: Engels

documentaire
Special

De eerste lange documentaire van fotograaf en filmmaker Anton Corbijn vertelt het verhaal van Storm Thorgerson en Aubrey “Po” Powell, de creatieve genieën achter de ontwerpstudio Hipgnosis. Ze waren verantwoordelijk voor een aantal van de meest herkenbare albumhoezen aller tijden. Hipgnosis werd eind jaren zestig opgericht in Cambridge en was op het toppunt van de roem in de jaren zeventig. Gedurende deze periode waren het niet de platenmaatschappijen die acts als Pink Floyd, Led Zeppelin en Paul McCartney vertelden hoe hun lp-hoezen eruit zouden moeten zien – Storm en Po deden dat. Met hun iconische albumhoezen hebben ze een onuitwisbare invloed gehad op de popcultuur in de jaren zeventig.

De film bevat interviews met Roger Waters, David Gilmour en Nick Mason van Pink Floyd, Jimmy Page & Robert Plant van Led Zeppelin, Paul McCartney, Peter Gabriel, Noel Gallagher en nog veel meer.


Opening Theaterzaal

Zondag 1 oktober staat in het teken van de officiële opening van onze vernieuwde Film- en Theaterzaal. We hebben in de maanden juli, augustus en september onze grootste filmzaal verbouwd en kunnen niet wachten om deze aan ons publiek te laten zien. Op 1 oktober zie je vanaf 10.30 uur tot 20.00 uur diverse bijzondere vertoningen voor jong én oud. De dag begint met een try-out van Taartrovers Cinemini (2 t/m 6 jaar) en eindigt met de vertoning van Onder de blote hemel in aanwezigheid van regisseur Lilian Sijbesma, geboren in Apeldoorn.

Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 11,00
Cineville € 0,00
Vriend € 8,50
Kinderen t/m 13 jaar € 6,00

Tickets & tijden

Zondag 01 oktober

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement