Saint Omer

9plus angst

Geregisseerd door Alice Diop

Acteurs: Guslagie Malanga, Kayije Kagame

Duur: 122 minuten incl. pauze

Gesproken taal: Frans

Drama

De jonge schrijver Rama reist naar Saint Omer om het proces te volgen van Laurence Coly, een Senegalese immigrantenmoeder die terechtstaat voor de moord op haar baby. Rama is zelf zwanger en ontdekt veel parallellen tussen haar en Laurence. Saint Omer is een onthutsende en aangrijpende film over de twijfels die met het moederschap gepaard gaan en over het aanhoudende racisme in Frankrijk.

Saint Omer is het fictiedebuut van bekroond documentairemaker Alice Diop, bekend van maatschappelijke Franse documentaires zoals Nous (2021). In 2016 volgde ze het proces waar de film op gebaseerd is.

NRC
“Op het eerste gezicht is ‘Saint Omer’ een vrij rechttoe rechttaan rechtbankdrama. Maar in de cinematografie, de filosofische diepgang en de aanklacht van de Franse rechtsstaat gebeuren bijzondere dingen.”
Trouw
“Saint Omer (…) laat ons luisteren naar een vrouw die niet gezien werd en daaraan kapotging.”
Volkskrant
“(…)Het maakt Saint Omer, naast een indringend drama over de (on)mogelijkheid om daad en dader te scheiden, ook tot een film vol politieke lading. ”
Telegraaf
“Alice Diop kiest niet duidelijk partij in haar speelfilmdebuut, maar signaleert en registreert, rustig en op enige afstand. Hoe de verdachte duikt voor haar verantwoordelijkheid; hoe haar oudere Franse minnaar, opgeroepen als getuige, hetzelfde doet; hoe de vrouwelijke rechter onbevooroordeeld luistert en scherpe vragen stelt; hoe de advocaat van Laurence haar probeert vrij te pleiten. Toch verklaart dat niet de emotionele impact van het prachtig geacteerde Saint Omer(…).”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 11,00
Cineville € 0,00
Vriend € 8,50
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00

Deze film zie je ook op

Bekijk films van GIGANT direct bij jou thuis met Picl.

Bekijk thuis met Picl

Tickets & tijden

Woensdag 22 maart
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement