Police

9plus angst groftaalgebruik

Geregisseerd door Anne Fontaine

Acteurs: Omar Sy,Virginie Efira,Grégory Gadebois

Duur: 98 minuten

Drama
IMDB logo 5.2 op basis van 197 reviews

De Parijse agenten Aristide en Virginie delen niet alleen een heimelijke liefdesaffaire, maar deze lange nacht ook een politieauto met hun collega Erik. Met de ongewone opdracht om asielzoeker Asomidin Tohirov weg te brengen zodat hij kan worden uitgezet naar Tadsjikistan, zijn ze onderweg naar vliegveld Charles de Gaulle. Hun persoonlijke beslommeringen thuis en de terugkerende menselijke misère waar ze dagelijks mee te maken hebben in hun politiewerk maken de sfeer in de auto soms behoorlijk gespannen.

Zittend op de achterbank naast de angstige Tohirov – die enkel het Tadzjieks machtig is – komt Virginie tot het besef dat ze zijn leven in gevaar brengen door hem terug te sturen. Ze neemt Aristide en Erik mee in haar dilemma en het dringt tot hen door dat Tohirov’s lot in hun handen ligt.

De Franse filmmaker Anne Fontaine (Les Innocentes, Coco Avant Chanel) bewerkte het script samen met Claire Barré aan de hand van Hugo Boris’ in Frankrijk goed ontvangen roman Police (2016). Met haar scherpe gevoel voor essentie en effectieve mise-en-scène maakte ze een aangrijpende policier in sociaal-realistische sfeer, verteld vanuit verschillende perspectieven en zonder dat er een schot gelost wordt.

De hoofdrollen zijn voor Virginie Efira (Le Grand Bain, Elle), Omar Sy (Demain tout Commence, Intouchables), Grégory Gadebois (J’accuse) en Payman Maadi (A Separation). De film ging in wereldpremière tijdens de Berlinale 2020.

De Volkskrant - Pauline Kleijer
“Anne Fontaine laat haar acteurs schitteren in haar nieuwste film. Ondanks het niet altijd even sterke scenario behoort het meeslepende en ontroerende Police tot haar beste films.”
De Filmkrant - Leo Bankersen
“…uitstekende cast dankzij wie de personages overtuigen. Vaak close in beeld, waarbij zwijgende momenten veel kunnen zeggen.” “… mooie verstilde momenten waarin Virginie, Aristide en Erik ieder op hun eigen manier moed lijken te vatten voor een nieuw begin. ”
Film Vandaag - Sarah Sitanala
“Fontaine weet met haar scherpe gevoel voor essentie en effectieve mise-en-scène het actuele onderwerp van de vluchtelingenproblematiek op realistische wijze te verfilmen.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 9,50
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00

Tickets & tijden

Vandaag
Morgen
Vrijdag 04 december
Zaterdag 05 december
Zondag 06 december
Maandag 07 december
Dinsdag 08 december
Woensdag 09 december
Donderdag 10 december
Vrijdag 11 december
Zaterdag 12 december
Zondag 13 december
Maandag 14 december
Dinsdag 15 december
Woensdag 16 december