Petite Fille

all angst

Geregisseerd door Sébastien Lifshitz

Duur: 85 minuten

documentaire
IMDB logo 7.4 op basis van 546 reviews

De zevenjarige Sasha droomt ervan een meisje te mogen zijn, al zolang ze zich kan herinneren. Haar familie staat haar zonder aarzelen bij. Op school moet ze echter jongenskleren dragen en wordt ze anders behandeld dan haar klasgenoten. Voor Sasha is het soms moeilijk te begrijpen waarom ze niet simpelweg kan zijn wie ze is en kan dragen wat ze wil. Petite Fille toont zowel de strijd van een gezin tegen hun vijandige omgeving als hun dagelijkse beslommeringen. In warm gefilmde scènes zien we Sasha spelen, op balletles en tijdens haar therapiesessies. Close-ups van Sasha en beelden van haar hechte gezin geven de film een zachte intimiteit. Met veel zorg schetst regisseur Sébastien Lifshitz een ontroerend portret. In Petite Fille geeft hij een kijk in het leven van een familie die vecht voor het geluk van hun dochter in een samenleving die vasthoudt aan traditionele ideeën over gender. Zijn aangrijpende en belangrijke documentaire ontving internationaal veel lof en werd in 2020 bekroond met de Grand Prix op het Filmfestival van Gent.

Jouw bezoek aan GIGANT
Wij zijn ontzettend blij je weer welkom te mogen heten in onze filmzalen. Op dit moment hebben onze filmzalen een beperkte capaciteit i.v.m. de 1,5 m maatregel. Wil je verzekerd zijn van een plek wacht dan niet te lang met het kopen van jouw filmticket.

Kijk voor meer informatie over de maatregelen die wij nemen en jouw bezoek aan GIGANT op deze pagina.

VPRO
“Een prachtig observerend portret.”
Trouw
“Sacha (7) ontroert in docu over haar transidentiteit.”
Volkskrant
“Petite fille toont hoe de acceptatie van een kind als Sacha zowel moeizaam als eenvoudig kan verlopen.”
NRC
“Petite Fille is vol intens verdriet en vreugde.”
Cineuropa
“Ontroerend portret van een jong meisje, dat uiteindelijk neerkomt op de vraag of een kind het recht heeft om gelukkig te zijn.”
Filmkrant
“Petite fille toont goed en scherp wat een lange weg we als maatschappij nog te gaan hebben in het deconstrueren van ingesleten ideeën over gender, voordat iedereen zich zichzelf kan voelen.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00
Culture Club € 0,00

Deze film zie je ook op

Bekijk films van GIGANT direct bij jou thuis met Picl.

Bekijk thuis met Picl

Tickets & tijden

Vandaag
Morgen
Dinsdag 29 juni
Woensdag 30 juni
Vrijdag 02 juli