Past Lives

12plus drugs groftaalgebruik

Geregisseerd door Celine Song

Acteurs: John Magaro, Greta Lee, Teo Yoo

Duur: 107 minuten

Gesproken taal: Engels,Koreaans

Drama romantiek

Wat blijft over van een tienerliefde als je elkaar in geen 25 jaar hebt gezien? Past Lives tekent subtiel de ontmoeting van de naar New York getrokken Nora en Hae Sung uit Seoul. Lovend ontvangen, licht autobiografisch speelfilmdebuut van toneelschrijver Celine Song.

Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York.

In haar debuutfilm onderzoekt toneelschrijver Celine Song noties van het lot, de liefde, en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. ‘Past Lives’ werd daarmee de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance eerder dit jaar.

De Volkskrant
“Een van de mooiste van dit jaar.”
NRC
“Bitterzoete, complexe liefde.”
VPRO Cinema
“IJzersterk regiedebuut. ”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 11,00
Cineville € 0,00
Vriend € 8,50
Kinderen t/m 13 jaar € 6,00

Tickets & tijden

Zondag 03 december
Dinsdag 05 december
Zaterdag 09 december
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...