My Salinger Year

all angst groftaalgebruik

Geregisseerd door Philippe Falardeau

Acteurs: Margaret Qualley,Sigourney Weaver,Douglas Booth,Colm Feore

Duur: 101 minuten

Drama
IMDB logo 6.3 op basis van 1,742 reviews

New York, de jaren 90. Na haar afstuderen droomt Joanna ervan schrijfster te worden. Ze vindt een baan als assistent van literair agent Margaret. Joanna’s werk bestaat grotendeels uit het verwerken van de vele fanbrieven gericht aan de auteur J.D. Salinger, een van de belangrijkste cliënten van het agentschap. Maar hoe meer ze de soms hartverscheurende post van over de hele wereld leest, hoe meer het Joanna tegenstaat de gebruikelijke onpersoonlijke standaardbrief als reactie te sturen. Stiekem begint ze de antwoordbrieven persoonlijker te maken, met grappige en ontroerende gevolgen van dien. En terwijl Joanna hierbij de stem van de grote schrijver Salinger gebruikt, ontdekt ze die van haarzelf.

Jouw bezoek aan GIGANT
Wij zijn ontzettend blij je weer welkom te mogen heten in onze filmzalen. Op dit moment hebben onze filmzalen een beperkte capaciteit i.v.m. de 1,5 m maatregel. Wil je verzekerd zijn van een plek wacht dan niet te lang met het kopen van jouw filmticket.

Kijk voor meer informatie over de maatregelen die wij nemen en jouw bezoek aan GIGANT op deze pagina.

Volkskrant
“My Salinger Year voert de kijker overtuigend terug naar de jaren negentig en heeft een prettig ouderwetse toon.”
NRC
“My Salinger Year is een brievenfilm, een liefdevolle ode aan het genre, waarvan de goedmoedige romantiek troostrijk en aanstekelijk is.”
Trouw
“Filmmaker Falardeau bouwt een fijne sfeer met Sigourney Weaver als kettingrokende, uitgebreid lunchende baas die opleeft met elk telefoontje van Salinger, maar zich geen raad weet met de grotere wereld.”
Telegraaf
“De Canadese regisseur Philipe Falardeau mikt op het melancholische besef dat hij een bijna verdwenen fenomeen toont: een wereld waarin boeken heilig zijn en schrijvers al evenzeer.”
Cinemagazine
“Een coming of age-drama met een optimistische insteek. Dit is een lieve film, met een groot hart.”
Filmkrant
“Vakkundig brengt deze Canadese productie het literaire New York van de jaren negentig tot leven.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00
Culture Club € 0,00

Tickets & tijden

Vrijdag 30 juli
Dinsdag 03 augustus