Moonage Daydream

12plus drugs groftaalgebruik

Geregisseerd door Brett Morgen

Acteurs: David Bowie,Ziggy Stardust,The Thin White Duke,David Jones

Duur: 135 minuten + pauze

Gesproken taal: Engels

documentaire muziek

Moonage Daydream is een meeslepende bioscoopfilm van de voor een Oscar® genomineerde filmmaker Brett Morgen, regisseur van Cobain: Montage of Heck.

De film bevat nooit eerder vertoonde concertbeelden en is een audiovisuele ruimtereis die niet alleen de raadselachtige erfenis van David Bowie belicht, maar ook dient als een gids voor een leven dat zinvol is en ook voldoening geeft in de 21e eeuw. Moonage Daydream is meer dan een documentaire. Het is een genre-overschrijdende filmische ervaring gebaseerd op een van de meest iconische wereldberoemde rocksterren aller tijden en lijkt nu al een van de bepalende culturele momenten van het jaar te worden. De film heeft de volledige goedkeuring van Bowie’s nabestaanden en bevat veel van zijn beste nummers, evenals nooit eerder vertoonde concertbeelden.

Moonage Daydream is meer dan een documentaire. Het is een genre-overschrijdende filmische ervaring gebaseerd op een van de meest iconische wereldberoemde rocksterren aller tijden en lijkt nu al een van de bepalende culturele momenten van het jaar te worden. De film heeft de volledige goedkeuring van Bowie’s nabestaanden en bevat veel van zijn beste nummers, evenals nooit eerder vertoonde concertbeelden.

Volkskrant
“David Bowies beeldenstroom in Moonage Daydream doet je naar adem happen. De muziekdocumentaire Moonage Daydream verkent alle uithoeken van David Bowies particuliere kosmos. Zonder tekst of uitleg en dat werkt geweldig.”
AD
“Ruim twee uur lang rolt de ene na de andere verrassing over het doek in een duizelingwekkende montage van archiefbeelden uit concerten, sfeerbeelden en interviews.”
VPRO Cinema
“Half-psychedelisch en zeer ambitieus portret.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00

Tickets & tijden

Vrijdag 30 september
Zaterdag 01 oktober
Woensdag 05 oktober
Donderdag 06 oktober
Vrijdag 07 oktober
Zaterdag 08 oktober
Zondag 09 oktober
Dinsdag 11 oktober
Woensdag 12 oktober
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement