Mitra

12plus angst geweld groftaalgebruik

Geregisseerd door Kaweh Modiri

Acteurs: Sallie Harmsen, Jasmin Tabatabai, Mohsen Namjoo, Shabnam Toloue

Duur: 107 minuten

Drama

Première

Mitra is een indringend portret van een moeder die in een onwaarschijnlijke situatie terecht komt. De film slaat een brug tussen de islamitische revolutie in Iran en haar hedendaagse leven in Nederland. Kan ze de geschiedenis ooit achter zich laten? 37 jaar nadat haar dochter Mitra in Iran is vermoord, leidt Haleh (Jasmin Tabatabai) nu een succesvol, maar rustig bestaan in Nederland. Alles wordt overhoop gehaald wanneer wordt vermoed dat Leyla, de verraadster van Mitra, opduikt. De vrouw woont pas sinds kort in Nederland en is nu zelf een liefhebbende moeder. Ze lijkt Haleh niet te herkennen; is dit Leyla wel? Met hulp van haar broer Mohsen (Mohsen Namjoo) probeert Haleh achter de waarheid te komen.

Jouw bezoek aan GIGANT
Wij zijn ontzettend blij je weer welkom te mogen heten in onze filmzalen. Op dit moment hebben onze filmzalen een beperkte capaciteit i.v.m. de 1,5 m maatregel. Wil je verzekerd zijn van een plek wacht dan niet te lang met het kopen van jouw filmticket.

Kijk voor meer informatie over de maatregelen die wij nemen en jouw bezoek aan GIGANT op deze pagina.

Filmkrant
“Dat Kaweh Modiri een sterk scenario schreef verbaast niet, want Mitra is de verfilming van zijn eigen gelijknamige roman. Maar ook visueel vertelt de film van alles: over het schemerbestaan van zijn personages en de breekbare band tussen waarneming en realiteit.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00
Culture Club € 0,00

Tickets & tijden

Donderdag 05 augustus
Vrijdag 06 augustus
Zaterdag 07 augustus
Zondag 08 augustus
Maandag 09 augustus
Dinsdag 10 augustus
Woensdag 11 augustus
Donderdag 12 augustus
Vrijdag 13 augustus
Zondag 15 augustus
Maandag 16 augustus
Dinsdag 17 augustus
Woensdag 18 augustus