Le Mépris

12plus geweld

Geregisseerd door Jean-Luc Godard

Acteurs: Brigitte Bardot, Michel Piccoli, Giorgia Moll, Jack Palance, Fritz Lang

Duur: 103 minuten

Gesproken taal: Frans,Engels,Duits,Italiaans

Drama

Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van dit meesterwerk, is deze klassieker gerestaureerd in 4K. In dit geliefde toonbeeld van de Franse Nouvelle Vague, volgt Jean-Luc Godard elk pijnlijk detail in de ontbinding van het huwelijk van de onberispelijke Michel Piccoli en Brigitte Bardot, een filmscenarist en zijn vrouw.

Scenarist Paul krijgt de opdracht een bewerking te maken van de Odyssee, voor regisseur Fritz Lang. Terwijl hij worstelt met het script en de bemoeienissen van producent Jeremy Prokosh, loopt zijn huwelijk langzaam op de klippen. Le Mépris is een film over de onmogelijkheid van filmmaken en de onmogelijkheid van de liefde.

Le Mépris is een verfilming van het boek Il disprezzo (1954van Alberto Moravia. Naar verluidt was de film een brief van Godard aan zijn vrouw, de actrice Anna Karina. Een jaar na de première strandde hun huwelijk.

Godard beschikte over een ruim budget, wat resulteert in oogverblinde shots uit het altijd zonnige, zinderende Frankrijk en Italië in de jaren zestig. Helderder dan ooit komen de kleurrijke beelden in deze 4k-restauratie tot zijn recht. In combinatie met de onvergetelijke soundtrack van de meermaals bekroonde componist Georges Delerue, maken het een adembenemende vertoning.

Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 11,00
Cineville € 0,00
Vriend € 8,50
Kinderen t/m 13 jaar € 6,00

Tickets & tijden

Zondag 01 oktober
Dinsdag 03 oktober
Vrijdag 06 oktober
Zondag 08 oktober
Dinsdag 10 oktober

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement