La Ruche

angst drugs groftaalgebruik

Geregisseerd door Christophe Hermans

Acteurs: Ludivine Sagnier,Sophie Breyer,Mara Taquin,Bonnie Duvauchelle

Duur: 81 minuten

Gesproken taal: Frans

Drama

Al zolang ze zich kunnen herinneren hebben tienerzussen Marion, Claire en Louise geleefd op het ritme van de buien van hun moeder Alice (Ludivine Sagnier): dan weer prettig gestoord en ondernemend, dan weer depressief en giftig. Vooral de oudste, Marion, doet er alles aan om het gezin bij elkaar te houden. Liever zou ze haar vleugels uitslaan en naar Brazilië vertrekken om te dansen. Maar hoe kan ze haar zussen achterlaten in de destructieve spiraal waarin hun moeder elke dag verder wegzakt?

La ruche (de bijenkorf) is het speelfilmdebuut van de Belgische cineast Christophe Hermans. Voor de cinematografie werkte hij samen met fotograaf Lara Gasparotto, die bekend staat om haar intieme benadering van het vrouwelijk lichaam en de adolescentie. Samen met de acteurs brengen ze de liefdevolle en explosieve relatie tussen moeder en dochters (waarvan de jongste de échte dochter van Ludivine Sagnier is) zinderend tot leven.

De Volkskrant
“De fenomenale cast, voortreffelijk geregisseerd door Hermans, laat de personages voortdurend op het snijvlak tussen harmonie en conflict balanceren.”
VPRO Cinema
“Intiem, aangrijpend gezinsdrama.”
De Filmkrant
“Als La ruche een Hollywood-film was, zou hij ongetwijfeld louterend eindigen, maar zo’n film is het niet. Geen suikerlaagje, maar tot het einde de Werdegang van dit gezin. Ook die oprechtheid maakt indruk.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00

Deze film zie je ook op

Bekijk films van GIGANT direct bij jou thuis met Picl.

Bekijk thuis met Picl

Tickets & tijden

Vandaag
Dinsdag 16 augustus
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement