Judas and the Black Messiah

16plus geweld groftaalgebruik

Geregisseerd door Shaka King

Acteurs: Daniel Kaluuya,Lakeith Stanfield,Dominique Thorne,Jesse Plemons,Dominique Fishback,Ashton Sanders,Martin Sheen,Algee Smith,Darrell Britt-Gibson,Amari Cheatom,Caleb Eberhardt,Lil Rel Howery

Duur: 127 minuten

Drama
Special

FBI-informant William O’Neal (LaKeith Stanfield) infiltreert in de Black Panther Party van Illinois met als taak om hun charismatische leider, voorzitter Fred Hampton (Daniel Kaluuya), in de gaten te houden. Beroepscrimineel O’Neal schept er genoegen in om niet alleen de Black Panthers om de tuin te leiden, maar ook zijn contactpersoon, FBI-agent Roy Mitchell (Jesse Plemons). Terwijl zijn politieke invloed toeneemt, wordt Hampton verliefd op mede-revolutionair Deborah Johnson (Dominique Fishback). Ondertussen worstelt O’Neal met zijn geweten. Zal hij partij kiezen voor de goede kant, of zal hij Hampton en de Black Panthers verraden, zoals hem wordt opgedragen door FBI-directeur J. Edgar Hoover (Martin Sheen)?

Judas and the Black Messiah is geïnspireerd op echte gebeurtenissen en werd geregisseerd door Shaka King, die daarmee zijn studiospeelfilm-regiedebuut maakte. De film is een project van King en zijn medescenarist Will Berson, gebaseerd op een treatment van Kenny Lucas & Keith Lucas en Berson & King. King, die veel heeft samengewerkt met filmmaker Ryan Coogler (Black Panther, Creed, Fruitvale Station), pitchte de film voor Coogler en Charles D. King (Just Mercy, Fences”, die de film samen met Shaka King produceren. De uitvoerend producenten zijn Sev Ohanian, Zinzi Coogler, Kim Roth, Poppy Hanks, Ravi Mehta, Jeff Skoll, Anikah McLaren, Aaron L. Gilbert, Jason Cloth, Ted Gidlow en Niija Kuykendall.

Een weekend lang de winnaars van de Oscars bekijken!
Zeker weten dat je een film kijkt die je bijblijft? Op 12 & 13 juni zie je een heel weekend lang deze Oscarwinnaars in onze filmzalen!
Te zien zijn: Voorpremières van: The Father met door ouderdom getergde Anthony Hopkins en het Koreaanse Minari, waarin een Koreaanse familie hun Amerikaanse droom najaagt.
Ook te zien, 3-voudig Oscar Winnaar Nomadland, het op waarheid gebaseerde Judas and the Black Messiah, de wraakthriller Promising Young Woman en het indringende portret van een metal drummer die langzaamaan zijn gehoor verliest in The Sound of Metal.

Jouw bezoek aan GIGANT
Wij zijn ontzettend blij je weer welkom te mogen heten in onze filmzalen. Op dit moment hebben onze filmzalen een beperkte capaciteit i.v.m. de 1,5 m maatregel. Wil je verzekerd zijn van een plek wacht dan niet te lang met het kopen van jouw filmticket.

Kijk voor meer informatie over de maatregelen die wij nemen en jouw bezoek aan GIGANT op deze pagina.

VPRO
“Fraai geschoten en genuanceerd verteld. Waargebeurd, wat deze tragische geschiedenis nog aangrijpender maakt.”
NRC
“Bedachtzaam portret van een radicale leider.”
Volkskrant
“Het slimme van debuterend regisseur Shaka King is dat hij van Judas and the Black Messiah geen geëngageerde geschiedenisles of pamflet maakt, maar een nerveuze spionagethriller.”
Parool
“Ambitieuze, indrukwekkende Black Pantherbiopic.”
Filmkrant
“Daniel Kaluuya en Lakeith Stanfield schitteren als de altruïstische Black Panthers-voorman Fred Hampton en zijn verrader William O’Neal in het met twee Oscars bekroonde profetische drama Judas and the Black Messiah.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00
Culture Club € 0,00

Tickets & tijden

Vandaag
Morgen
Zondag 27 juni
Maandag 28 juni
Dinsdag 29 juni
Woensdag 30 juni
Vrijdag 02 juli
Zondag 04 juli
Dinsdag 06 juli
Woensdag 07 juli