Jazz on a Summer’s Day

Geregisseerd door Bert Stern

Acteurs: Louis Armstrong,Thelonious Monk,Mahalia Jackson,Chuck Berry

Duur: 83 minuten

documentaire muziek
IMDB logo 8.0 op basis van 1,247 reviews

1958: Newport, Rhode Island is het zomerse decor voor het jaarlijkse jazzfestival in dit kleine stadje aan de oostkust van de Verenigde Staten. Behalve een registratie van de optredens van muzikale grootheden als Louis Armstrong, Thelonious Monk, Mahalia Jackson en Chuck Berry, schetst Jazz on a Summer’s Day ook een pakkend tijdsbeeld van de stijlvolle Amerikaanse fifties. Regisseur en gelouterd fotograaf Bert Stern bracht niet alleen op intieme wijze de artiesten en hun muziek in beeld, maar filmde met dezelfde passie de bezoekers, de omgeving en toevallige passanten. Jazz on a Summer’s Day is een sfeervol muzikaal verslag van een zomerse dag in lang vervlogen tijden, volledig gerestaureerd in 4K.

Jouw bezoek aan GIGANT
Wij zijn ontzettend blij je weer welkom te mogen heten in onze filmzalen. Op dit moment hebben onze filmzalen een beperkte capaciteit i.v.m. de 1,5 m maatregel. Wil je verzekerd zijn van een plek wacht dan niet te lang met het kopen van jouw filmticket.

Kijk voor meer informatie over de maatregelen die wij nemen en jouw bezoek aan GIGANT op deze pagina.

Filmkrant
“Een historisch document en de eerste markante concertfilm.”
TimeOut
“Een duizelingwekkende reeks jazz- en rock-'n-roll reuzen gevangen op celluloid, waaronder Chuck Berry die zijn duck walk door Sweet Little Sixteen loopt. Onbetwistbaar hoogtepunt is echter de buitengewone Mahalia Jackson, wiens soulvolle vertolkingen van Didn't It Rain, Shout All Over en The Lord's Prayer een rilling over de rug doen lopen.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00
Culture Club € 0,00

Tickets & tijden

Zaterdag 31 juli
Zondag 01 augustus
Donderdag 05 augustus
Zondag 15 augustus
Woensdag 18 augustus