In welke bubbel zit jij? – Een filmcursus | Perfect Days

Geregisseerd door

Drama filmcursus

Het is misschien wel hét woord van de laatste jaren: de bubbel. Iedereen heeft er minstens één.

In de bubbel hoor je bij elkaar maar meerdere bubbels kunnen juist splijtzwammen zijn. Hoe zien we dat terug in films? Hoe verbeelden filmmakers uitsluiting of juist verbinding en wat doet dat met ons, het publiek? Gaan we mee met een vooroordeel of over tot actie?

In deze filmcursus van drie avonden laat filmprogrammamaker Gerlinda Heywegen aan de hand van vele fragmenten zien hoezeer en hoe al die bewegende beelden ons beïnvloeden, manipuleren of vrij laten denken. Met serieuze, luchtige en belangrijke hoofdfilms.


Deel 3: Perfect Days

De nieuwste Wim Wenders (Der Himmel über Berlin) is een wonder van een film, zeker in deze tijd. Over een man, alleen levend in giga-metropool Tokyo, die de openbare toiletten schoonmaakt. Hij leeft zijn leven, de zon schijnt, hij ziet zijn omgeving en het lijkt erop dat hij maar weinig nodig heeft. Deze man is zijn bubbel maar iedereen kan er best voor even deel van uit maken. Een lezing tot slot over films die compromisloos hoopvol zijn in al hun eenvoud. Een ode aan Wenders’ ode aan Tokyo en hoofdpersonage Hirayama, gespeeld door Koji Yakusho die er meer dan terecht op het filmfestival in Cannes de Palm voor beste acteur mee won.

Wil je als Cineviller naar de filmcursus? Dat kan! Reserveer dan zoals gebruikelijk je filmticket en reken bij het afhalen van je filmticket aan de balie een supplement van €4,- af. 

Deel 1: High Fidelity

Deel 2: Jagten

Deel 3: Perfect Days

Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 16,00
Cineville € 0,00
Vriend € 13,50

Tickets & tijden

Dinsdag 14 november

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement