In welke bubbel zit jij? – Een filmcursus | Jagten

Geregisseerd door

Drama filmcursus

Het is misschien wel hét woord van de laatste jaren: de bubbel. Iedereen heeft er minstens één.

In de bubbel hoor je bij elkaar maar meerdere bubbels kunnen juist splijtzwammen zijn. Hoe zien we dat terug in films? Hoe verbeelden filmmakers uitsluiting of juist verbinding en wat doet dat met ons, het publiek? Gaan we mee met een vooroordeel of over tot actie?

In deze filmcursus van drie avonden laat filmprogrammamaker Gerlinda Heywegen aan de hand van vele fragmenten zien hoezeer en hoe al die bewegende beelden ons beïnvloeden, manipuleren of vrij laten denken. Met serieuze, luchtige en belangrijke hoofdfilms.


Deel 2: Jagten

Jagten van Thomas Vinterberg (Festen, Druk) zou je bijna een studie kunnen noemen naar hoe groepsdynamiek tot uiterst gevaarlijke situaties kan leiden als hij niet ook zo meeslepend was. Die ene leraar die echt niets verkeerd heeft gedaan maar toch tot dader wordt benoemd. Juist ook in deze tijd van voortdurende aandacht voor grensoverschrijdend gedrag belangrijk. Want meebewegen en niet voor jezelf denken kan zo riskant zijn. Vinterberg kruipt vooral onder de huid van Lucas, subtiel gespeeld door Mads Mikkelsen.

Wil je als Cineviller naar de filmcursus? Dat kan! Reserveer dan zoals gebruikelijk je filmticket en reken bij het afhalen van je filmticket aan de balie een supplement van €4,- af. 

Deel 1: High Fidelity

Deel 2: Jagten

Deel 3: Perfect Days

Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 16,00
Cineville € 0,00
Vriend € 13,50

Tickets & tijden

Dinsdag 07 november

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement