In welke bubbel zit jij? – Een filmcursus | High Fidelity

Geregisseerd door

Comedy filmcursus

Het is misschien wel hét woord van de laatste jaren: de bubbel. Iedereen heeft er minstens één.

In de bubbel hoor je bij elkaar maar meerdere bubbels kunnen juist splijtzwammen zijn. Hoe zien we dat terug in films? Hoe verbeelden filmmakers uitsluiting of juist verbinding en wat doet dat met ons, het publiek? Gaan we mee met een vooroordeel of over tot actie?

In deze filmcursus van drie avonden laat filmprogrammamaker Gerlinda Heywegen aan de hand van vele fragmenten zien hoezeer en hoe al die bewegende beelden ons beïnvloeden, manipuleren of vrij laten denken. Met serieuze, luchtige en belangrijke hoofdfilms.


Deel 1: High Fidelity

In de tamelijk geestige film High Fidelity (gebaseerd op het boek van Nick Hornby) zien we iets nostalgisch: de platenzaak. Die ene die een soort van snobistisch is, waar je echt niet moet denken dat je alles zomaar kunt kopen, waar muziekfetisjisten de dienst uit maken en regisseur Stephen Frears (Dangerous Liaisons, Philomena) de draak steekt met nerdy muziekliefhebbers. De film uit 2000 is weliswaar luchtig maar hij vertelt zeker over een bubbel, een onschuldige misschien maar toch ook zeker één die uitsluit. Hoe pakt Frears dat in deze romantische comedy aan? Van wie houd je meer: van die ene elpee, of toch van haar?

Wil je als Cineviller naar de filmcursus? Dat kan! Reserveer dan zoals gebruikelijk je filmticket en reken bij het afhalen van je filmticket aan de balie een supplement van €4,- af. 

Deel 1: High Fidelity

Deel 2: Jagten

Deel 3: Perfect Days

Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 16,00
Cineville € 0,00
Vriend € 13,50

Tickets & tijden

Dinsdag 31 oktober

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement