Il Buco

all

Geregisseerd door Michelangelo Frammartino

Acteurs: Paolo Cossi,Denise Trombin,Jacopo Elia,Nicola Lanza

Duur: 93 minuten

Gesproken taal: Italiaans

Drama

Nabespreking met Bram Rutgers op 27 juni.

Tijdens de nabespreking van deze film gaat u samen met andere filmbezoekers dieper in op wat u zojuist heeft gezien. Bram Rutgers begeleidt dit gesprek en haalt de essentie van de film samen met u naar voren en maakt deze bespreekbaar. Meedoen aan de nabespreking is geheel gratis en vrijblijvend.

Deze nabesprekingen worden u zonder extra kosten op uw filmkaartje aangeboden.


In 1961 maakt een groep onverschrokken wetenschappers een expeditie naar de ongerepte Italiaanse regio Calabrië. Verborgen in het Pollino-gebergte ligt een nog niet in kaart gebrachte grot. Voor het eerst verkennen zij de bodem van de maar liefst zevenhonderd meter diepe Abisso del Bifurto. Gadegeslagen door een oude schaapherder zakken de speleologen langzaam de donkerte in. Waar de herder de omgeving op zijn duimpje kent, tasten zij letterlijk in het duister. Door steentjes en brandend papier naar beneden te gooien, proberen ze te zien en horen hoe diep de afgrond is.

Met Il Buco herschept regisseur Michelangelo Frammartino (Le Quattro Volte) op meesterlijke wijze een expeditie naar het binnenste van de aarde waar de tijd stilstaat en mens en natuur samenvloeien. Het levert een unieke bioscoopervaring op, waarmee Frammartino een visuele hommage brengt aan het prachtige Calabrische landschap. Il Buco ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar de mystieke schoonheid van de film bekroond werd met de Juryprijs.

VPRO Gids
“Een masterclass in de kunst van het observeren. Want wat een licht! En wat een geduld!”
Filmkrant
“Deze sublieme film benadrukt de onbreekbare band tussen de kunsten en de natuur.”
NRC
“Sprak met Michelangelo Frammartino over zijn fenomenale Il buco, over omhoog kijken en naar beneden afdalen, over de duisternis als final frontier van de cinema, over grotten als het zenuwstelsel van de aarde en de wortels van de wolken.”
De Volkskrant
“Het magistrale Il buco is ontzettend spannend en toch machtig kalm. ”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00

Tickets & tijden

Vandaag
Zaterdag 09 juli
Zondag 10 juli
Maandag 11 juli
Dinsdag 12 juli
Woensdag 13 juli
Vrijdag 15 juli
Woensdag 20 juli
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...