Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace

all angst

Geregisseerd door Nick Cave

Acteurs: Nick Cave

Duur: 103 minuten

concertfilm muziek
IMDB logo 8.9 op basis van 29 reviews
Special

In Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace zien we Nick Cave alleen achter de piano, spelend zonder opsmuk in een lege concertzaal. De setlist varieert van vroege Bad Seeds en Grinderman nummers tot werk van het meest recente Nick Cave & the Bad Seeds album Ghosteen. Unieke akoestische uitvoeringen van liedjes als Into My Arms, The Mercy Seat, Higgs Boson Blues en Girl in Amber, in de stille grandeur van het Alexandra Palace.

Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace werd in juni 2020 opgenomen, toen het Verenigd Koninkrijk langzaam uit de lockdown kwam, als reactie op de beperkingen en isolatie van de maanden ervoor. Een blijvende herinnering aan deze vreemde en onzekere tijden. Het evenement dat aanvankelijk alleen online te zien zou zijn, is er nu als uitgebreide bioscoopversie, inclusief vier nog niet eerder uitgebrachte opnames.

Het optreden werd gefilmd door de bekroonde cameraregisseur Robbie Ryan (The Favourite, Marriage Story, American Honey) in de prachtige West Hall van Alexandra Palace, Londen. De montage is van de hand van Nick Emerson (Lady Macbeth, Emma, Greta). De muziek werd opgenomen door Dom Monks.

NRC
“Cave streamde het concert ten tijde van de eerste golf, en nu is het weer te zien terwijl we midden in de tweede golf zitten. Daardoor werkt het optreden des te meer troostend, vooral voor zijn fans natuurlijk. Met onder de hoogtepunten schitterende vertolkingen van ‘The Mersey Seat’, ‘Higgs Boson Blues’ en ‘Into My Arms.”
Trouw
“Een man. En een piano. Meer krijg je niet. Maar ook niet minder. En wanneer die man Nick Cave is, dan weet je dat je goed zit.”
De Volkskrant
“Het is mooi, en vaak prachtig, zoals Cave, alleen aan de piano, de liedjes uit zijn oeuvre vertolkt.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 12,50

Tickets & tijden

Morgen
Zondag 06 december