Hit the Road

all

Geregisseerd door Panah Panahi

Acteurs: Hassan Madjooni,Pantea Panahiha

Duur: 93 minuten

Gesproken taal: Perzisch,Engels

Drama Filmtip
Special

Een gezin van vier. De vader lijkt een gebroken been te hebben. De moeder wisselt lachen en huilen af. De jongen speelt wilde autokaraoke, compleet met dansnummers. Zijn oudere broer heeft een mysterieuze trek op zijn gezicht. Hij staat op het punt Iran te verlaten en wordt vergezeld door zijn familie op deze afscheidsreis. Dierbare herinneringen aan het verleden worden afgewisseld met angsten voor de onbekende en onzekere toekomst: hoe kun je afscheid nemen?

Trouw
“(…)Heel knap hoe die zielenpijn zijn weg vindt in een verrassend originele tragikomedie, gelardeerd met Iraanse popsongs van verbannen muzikanten.”
Filmkrant
“Deze Iraanse roadmovie wist op diverse festivals zowel jury als publiek voor zich in te nemen. Een trefzeker debuut waarin humor en poëzie, ernst en ontroering samensmelten.”
Het Parool
“Iraanse filmmaker brengt met zijn debuut Hit the Road een experimentele ode aan de vrijheid.”
De Volkskrant
“Met zijn fantasie en absurdistische humor is het jongste zoontje het middelpunt van het verhaal, in dit prachtige speelfilmdebuut van de Iraanse regisseur Panah Panahi.”
VPRO Cinema & VPRO Gids
“Heerlijke roadmovie uit Iran die lijkt op alle andere roadmovies uit de filmgeschiedenis – avonturen in en rond een auto, op weg van A naar B –, maar toch nieuw aanvoelt en volstrekt uniek is.”
NRC
“Net als zijn vader heeft Panahi een virtuoze manier gevonden om melancholie en mildheid te verweven met humor. Net zoals zijn film gaat ons gesprek tussen de regels door ook over vaders en zonen. Wat hem echt een van de nieuwe stemmen van de Iraanse cinema maakt is echter de manier waarop hij daar ook (Amerikaanse) popcultuur en surrealistische elementen doorheen vlecht.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Deze film zie je ook op

Bekijk films van GIGANT direct bij jou thuis met Picl.

Bekijk thuis met Picl

Tickets & tijden

Vandaag
Zaterdag 09 juli
Zondag 10 juli
Maandag 11 juli
Dinsdag 12 juli
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...