Tassi is de oudste inwoner van het dorp. Zij is de priesteres die namens de gemeenschap het contact met de voorouders onderhoudt. Tassi leert ons kijken naar haar wereld, waarin voorouders en vodun als vanzelfsprekend aanwezig zijn en waar belangrijke beslissingen nooit genomen worden zonder hen te raadplegen via het orakel. We ontmoeten Sylvine, de chef van het dorp, die door de geest van de overleden Martha werd uitverkoren om haar tot zijn tweede vrouw te nemen. We maken mee hoe Tassi contact legt met de voorouders en hen beloont voor de bescherming die ze bieden tegen Onheil. We wonen de ceremonies bij rond twee tienermeisjes in het huis van de vodun Heviosso, een heiligdom dat normaal niet toegankelijk is voor buitenstaanders. Nadat ze de vodun twee jaar lang gediend hebben mogen ze weer terug naar hun ouders. De beelden volgen het ritme van het dagelijkse leven in het dorp. De vertaling, en waar nodig hertaling, is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de bewoners en probeert hun wijze van denken recht te doen met speciale aandacht voor de gezegdes die de gesproken woorden kruiden en de liederen die ze tot poëzie verheffen.
Het dorp van Kenou is een documentaire die in beeld en woord de eeuwenoude West-Afrikaanse animistische cultuur ademt en de kijker ruim een uur laat ronddwalen in een andere wereld.
Na de film volgt een Q&A met regisseur Niek Nicolaes en cameravrouw Herma Darmstadt. De moderator deze avond is filmwetenschapper Annelotte Verhaagen.