Here

all

Geregisseerd door Bas Devos

Acteurs: Stefan Gota, Liyo Gong

Duur: 82 minuten

Gesproken taal: Frans,Roemeens,Chinees,Nederlands

Drama

Stefan is een zachtaardige bouwvakker in Brussel die op het punt staat te vertrekken naar zijn thuisland Roemenië voor de zomervakantie. Tijdens zijn wandelingen en afscheidsbezoeken aan vrienden en familie ontmoet hij ShuXiu, een jonge Belgisch-Chinese vrouw die haar studie wijdt aan mossen. Haar oog voor het nauwelijks zichtbare intrigeert Stefan en laat zijn blik nog meer richten op de schatten die ons voortdurend omringen – of ze nu worden gedeeld met de mensen rondom ons of gewoon onder onze voeten groeien. Here is een poëtische stadssymfonie die een ode brengt aan het onzichtbare en de schoonheid van het kleine. Geduldig en contemplatief ontvouwt regisseur Bas Devos de connectie tussen stad en natuur en, op de achtergrond van een ontluikende liefdesgeschiedenis, de connectie tussen mensen zelf. Zijn zintuigprikkelende film werd prachtig in beeld gebracht door cinematograaf Grimm Vandekerckhove, wiens werk dit jaar op het Filmfestival van Rotterdam beloond werd met de Robby Müller Award.

Een essentiële film voor natuurliefhebbers. Hier wordt liefde voor de natuur niet verteld in een drama over milieuverandering, maar in een warm verhaal met een licht romantisch randje en twee mensen die gewoon van de natuur houden. Naast dat het een mooie natuurfilm is, weet de film ook Brussel mooi te vangen, waardoor de mooie kanten van zowel natuur- als stadsleven belicht worden. Ook het thema migratie wordt lichtvoetig ontvangen. Het is een ideale zen-film, zeer aanbevolen voor mensen die de wereld momenteel te cynisch vinden.


FILMTIP door filmvrijwilliger Arjan

“Twee mensen in hun eigen wereld: De een slentert door de grote stad om vrienden op te zoeken, de ander tuurt in de microscoop. Ze ontmoeten elkaar in hun bewondering voor mossen in het prachtige bos. Weinig woorden zijn nodig om elkaar te waarderen en samen in het hier en nu te zijn.”

NRC
“Bas Devos zijn juweeltje ‘Here’ gaat over aandacht en kijken naar het kleine.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 11,50
Cineville € 0,00
Vriend € 8,50
Kinderen t/m 13 jaar € 6,00

Deze film zie je ook op

Bekijk films van GIGANT direct bij jou thuis met Picl.

Bekijk thuis met Picl

Tickets & tijden

Woensdag 17 juli
Donderdag 18 juli
Vrijdag 19 juli

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement