Falling

discriminatie groftaalgebruik

Geregisseerd door Viggo Mortensen

Acteurs: Viggo Mortensen,Lance Henriksen,Laura Linney,Terry Chen

Duur: 112 minuten

Drama
IMDB logo 6.4 op basis van 3,179 reviews

Falling is het aangrijpende regiedebuut van Viggo Mortensen over een heftige en herkenbare vader-zoon relatie. John (Viggo Mortensen) woont samen met zijn partner Eric en hun dochter in Californië, ver verwijderd van het traditionele plattelandsleven dat hij jaren geleden ontvluchtte. Wanneer zijn eigenwijze vader Willis (Lance Henriksen) begint te dementeren, brengt hij hem naar Los Angeles om een huis in de buurt voor hem te zoeken. Hun twee totaal verschillende werelden komen met elkaar in botsing. Beiden staan ze voor de uitdaging een manier te vinden om elkaar te accepteren en te vergeven.

Jouw bezoek aan GIGANT
Wij zijn ontzettend blij je weer welkom te mogen heten in onze filmzalen. Op dit moment hebben onze filmzalen een beperkte capaciteit i.v.m. de 1,5 m maatregel. Wil je verzekerd zijn van een plek wacht dan niet te lang met het kopen van jouw filmticket.

Kijk voor meer informatie over de maatregelen die wij nemen en jouw bezoek aan GIGANT op deze pagina.

Volkskrant
“Het regiedebuut van Viggo Mortensen is een intiem vader-zoonportret vol gedempte confrontaties.”
Guardian
“Een echt waardevol werk, prachtig bewerkt en geschoten, met een prachtige uitvoering van de ervaren acteur Lance Henriksen.”
Trouw
“Hoe ga je om met mensen met wie je niet kunt communiceren? Acteur Viggo Mortensen stelt zichzelf een ingewikkelde vraag in zijn regiedebuut dat hij ook schreef, produceerde en van muziek voorzag.”
FilmTotaal
“De verschillende perspectieven van waaruit de flashbacks worden getoond, laten maar weer eens zien hoe verschillende personen de waarheid op een andere manier interpreteren.”
Variety
“Lance Henriksen geeft de uitvoering van zijn leven als een ontmantelde vader met dementie, maar het is schrijver-regisseur-ster Viggo Mortensen die de universele thema's van de film zo sterk laat resoneren.”
De Filmrecensent
“Prachtige cinematografie, mooie score, poëtische beelden, schitterend laatste half uur.”
Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00
Culture Club € 0,00

Tickets & tijden

Vandaag
Donderdag 29 juli
Vrijdag 30 juli
Zaterdag 31 juli
Zondag 01 augustus
Maandag 02 augustus
Woensdag 04 augustus
Vrijdag 06 augustus
Zaterdag 07 augustus
Zondag 08 augustus
Dinsdag 10 augustus