Entre deux Mondes | Boek & Film

groftaalgebruik angst drugs

Geregisseerd door Emmanuel Carrère

Acteurs: Juliette Binoche,Hélène Lambert,Léa Carne

Duur: 106 minuten

Gesproken taal: Frans

Drama
Special

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films bieden GIGANT en CODA de serie Boek & Film aan: een mooie gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien!

Deze avond wordt Boek & Film begeleid door Gerlinda Heywegen. Gerlinda Heywegen reist het hele land door (en de grens over) om films in te leiden, lezingen/talks te geven, cursussen, reeksen en programma’s te presenteren en Q&A’s en gesprekken te modereren.

De avond begint om 19.30 uur met een een inleiding door filmspecialist Gerlinda Heywegen, vervolgens gaat u de film kijken.

Kaarten voor Boek & Film kosten €15,00/€12,50 (vrienden van GIGANT en CODA-pashouders)

Het boek van Florence Aubenas is helaas niet bij CODA te leen. Het boek van Paolo Cognetti ‘De acht bergen’ bij de Boek & Film editie van december is wel bij CODA te leen.


Met Entre deux Mondes schetst regisseur Emmanuel Carrère een liefdevol portret van arbeiders die onzichtbaar zijn voor de samenleving, maar solidariteit bij elkaar vinden. De film is gebaseerd op het boek en waargebeurde verhaal van journalist en schrijfster Florence Aubenas. De succesvolle schrijfster Marianne (Juliette Binoche) verlaat Parijs om aan de kust undercover onderzoek te doen voor haar volgende boek. Ze trekt naar Ouistreham, vlakbij Caen, en gaat aan de slag als schoonmaakster op de passagiersschepen in de haven. Marianne wordt geconfronteerd met de economische onzekerheid en sociale onzichtbaarheid van haar collega’s. Een leven waarin elke euro telt. Ze ontdekt de wederzijdse steun en solidariteit onder haar lotgenoten. Kan ze daar deel van uitmaken zonder haar eigen identiteit prijs te geven?

Gebaseerd op het boek en waargebeurde verhaal van journalist en schrijfster Florence Aubenas.

Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 15,00
Cineville € 0,00
Vriend € 12,50
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00

Tickets & tijden

Dinsdag 18 oktober
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement