El houb | Kijk Ons

12plus angst geweld discriminatie drugs groftaalgebruik

Geregisseerd door Shariff Nasr

Acteurs: Fahd Larhzaoui,Nasrdin Dchar,Lubna Azabal,Slimane Dazi

Duur: 102 minuten

Drama

Première

Inclusief video-interview voorafgaand aan de film

Als de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Maar hoe bespreek je de olifant in de kamer, binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat? Zeker met een bemoeizuchtige buurman die altijd op het verkeerde moment rond het huis zoemt. De moeilijke dagen die volgen, roepen mooie en aangrijpende herinneringen op. Karim beseft dat hij zijn familie moet confronteren om eindelijk de oorverdovende stilte te doorbreken. Maar kan hij van zijn familie acceptatie verwachten, als hij nooit met zijn eigen gevoelens in het reine is gekomen? 

El houb (de liefde) is het zowel aangrijpende als geestige regiedebuut van Shariff Nasr, met in de hoofdrol Fahd Larhzaoui en de prijswinnende acteurs Lubna Azabal (Incendies, Adam) en Slimane Dazi (Un prophète). 

El Houb is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt, en beleefde zijn wereldpremière op het prestigieuze Frameline Film Festival in San Francisco. 


Deze voorpremière is tot stand gekomen i.s.m. Kijk Ons

Kijk Ons presenteert de nieuwste, mooiste en meest eigenzinnige films van eigen bodem in filmtheaters door heel het land. Zo kunnen nog meer mensen genieten van alles wat de Nederlandse artistieke film ons te bieden heeft. Kijk Ons staat voor kwaliteit, avontuur en vernieuwing. Kijk Ons zet de spotlight ook op de makers van deze films. Wie zijn zij, welke culturen dragen ze met zich mee en waarom vertellen zij hun verhalen? Kijk Ons organiseert daarom altijd inhoudelijke extraatjes bij een vertoning zoals een Q&A of een interview met cast of crew.

Kijk Ons is een project van het NFO en wordt gefinancierd door het Filmfonds en Eye. 

Tickets & Tijden

Filmtickets

Normaal € 10,50
Cineville € 0,00
Vriend € 7,00
Kinderen t/m 13 jaar € 5,00

Tickets & tijden

Dinsdag 11 oktober
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement